Ten Hag tevreden over jonkies Ajax: 'Met bravoure gespeeld'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft nieuwe inzichten opgedaan in de bekerzege van zijn ploeg op Barendrecht. De bekerhouder was in eigen huis met 4-0 te sterk voor de bezoekers.

Ten Hag tevreden over jonkies Ajax: 'Met bravoure gespeeld'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Barendrecht
Barendrecht

Ten Hag gaf zijn reserves de kans. Zo was er onder anderen een eerste basisplaats voor Kenneth Taylor, terwijl ook Devyne Rensch aan de aftrap stond. In de tweede helft kwamen Naci Ünüvar en de debutanten Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson in de ploeg, waardoor Ajax de wedstrijd afsloot met zes tieners binnen de lijnen.

'Deze wedstrijd heeft mij inzichten opgeleverd', blikte Ten Hag terug bij ESPN. 'Bijvoorbeeld hoe jonge jongens het doen in een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, toch altijd een spannend moment. Ik denk dat ze het veelal met bravoure hebben ingevuld', stelde de Ajax-trainer.

Ten Hag was zondag na de verliespartij tegen AZ nog opvallend fel. Woensdag was hij overwegend tevreden. 'Ik denk dat het elftal het naar behoren heeft gedaan, behalve één ding: het benutten van kansen', zei hij na de 4-0 zege.

Feyenoord
Tot slot werd Ten Hag gevraagd of het een voordeel was dat zijn ploeg zich minder had moeten inspannen dan Feyenoord. De tegenstander van komende zondag moest tegen FC Twente 120 minuten door. 'Dat is een feit. Het doet altijd pijn, maar ze hebben ook met wat andere spelers gespeeld, dus daar zullen ze wel rekening mee hebben gehouden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.