Ajax bekert verder na debutantenbal tegen Barendrecht

Ajax heeft zich woensdag zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers waren in eigen huis te sterk voor de amateurs van Barendrecht.

Ajax
Ajax
4 - 0
Barendrecht
Barendrecht

Coach Erik ten Hag gaf zijn reserves de kans. Van de vaste basisploeg stond alleen Lisandro Martínez aan de aftrap. Zo was er op onder meer de eerste basisplaats voor Kenneth Taylor. De negentienjarige middenvelder bekroonde dat heuglijke feit al binnen tien minuten met een doelpunt: hij schoof de bal vanaf randje zestien langs doelmen Jeffrey Verkerk: 1-0.

Twee minuten later werd de voorsprong van Ajax al verdubbeld. Danilo Pereira benutte een strafschop na een overtreding op Mohamed Daramy: 2-0. Zo hadden de Amsterdammers hun zaken al vroeg op orde. Barendrecht deed wat het kon, maar kreeg de thuisploeg niet aan het zweten. De comfortabele voorsprong bood Ten Hag de gelegenheid om nog meer reservespelers aan het werk te zetten.

Na de rust bleef Martínez in de kleedkamer achter en maakte Youri Regeer (18) zijn officiële debuut. Nadat Danilo er 3-0 van had gemaakt gunde Ten Hag nog twee spelers hun vuurdoop: Amourricho van Axel Dongen (17) en Kristian Hlynsson (17) kwamen het laatste kwartier binnen de lijnen.

Voor laatstgenoemde werd het een gedenkwaardige avond. Hij versierde in de 89ste minuut een strafschop, hij werd wat onbeholpen gevloerd door Max van Dijk. Danilo had zo de kans om een hattrick te maken, maar gunde de bal aan de jonge IJslander. Die schoot hem vervolgens zeer overtuigend in de bovenhoek.

Ajax is zo door naar de achtste finales van het bekertoernooi, voor Barendrecht zit het bekeravontuur erop.