FC Twente knikkert Feyenoord in verlenging uit de beker

FC Twente heeft zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de achtste finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Tukkers stonden lang op achterstand, maar sloegen in de verlenging toe.

FC Twente
FC Twente
nv
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Arne Slot gaf Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers de kans vanaf de aftrap. De spits was in de vierde minuut al dicht bij een doelpunt. Net als in de Eredivisie-confrontatie op 28 november kreeg Feyenoord de bal echter niet zomaar langs Twente-doelman Lars Unnerstall. De Duitser had na een half uur ook een knappe reflex in huis op een inzet van Geertruida, terwijl Jahanbakhsh op de paal stuitte.

Twente werd bij vlagen ook gevaarlijk. Michal Sadilek testte doelman Justin Bijlow. Op slag van rust raakte Ramiz Zerrouiki vervolgens de paal met een droge knal. Zo stond er halverwege nog een 0-0 stand op het scorebord.

Na rust was het vervolgens wél snel raak. Een voorzet van Jahanbakhsh belandde bij de tweede paal voor de voeten van Dessers, die van dichtbij raak schoot: 0-1. Zo presteerde de spits, wat hem tweeënhalve week geleden met geen mogelijkheid lukte: Unnerstall passeren.

De goal van Dessers was de bekroning van een uitstekende start van de tweede helft van Feyenoord. Jahanbakhsh raakte even later voor de tweede keer de paal. De Rotterdammers verzuimden echter om de wedstrijd te beslissen en kregen in de 79ste minuut het deksel op de neus. Bijlow kwam onhandig zijn doel uit en was vervolgens niet op tijd terug om te voorkomen dat Giovanni Troupée de 1-1 kon maken.

Verlenging
Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin kregen Dessers en invaller Bryan Linssen serieuze kansen, maar Unnerstall lag knap in de weg. Feyenoord drong aan, maar de goal viel in de 114de minuut aan de andere kant. Na terugleggen van Denilho Cleonise schoof Manfred Ugalde in de verre hoek: 2-1.

Die klap kwam Feyenoord niet meer te boven, want ook in de laatste minuut van de verlenging lag Unnerstall een doelpunt van de bezoekers in de weg. Voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 strandden de Rotterdammers zo vroeg in het bekertoernooi.