Ten Hag rekent op reactie: 'Verliezen went nooit, maar het hoort erbij'

Reacties

Erik ten Hag heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg na de Europese uitschakeling van donderdag een goede reactie kan geven in de competitietopper tegen AZ. De coach merkt daags na de uitschakeling tegen Getafe dat zijn spelers het vizier al op aankomende zondag hebben gericht.

Ten Hag rekent op reactie: 'Verliezen went nooit, maar het hoort erbij'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
AZ
AZ

Ajax slaagde er donderdag niet in om een 2-0 nederlaag in Spanje goed te maken en ligt daardoor uit de Europa League. De Amsterdammers hebben echter geen tijd om te treuren, want er staat een belangrijke week voor de deur. Zondag komt eerst AZ op bezoek in de Eredivisie en drie dagen later speelt Ajax in de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi uit tegen FC Utrecht.

'De spelers moeten de Europese uitschakeling even verwerken en zijn natuurlijk teleurgesteld', zei Ten Hag op de website van zijn club. 'Maar je ziet wel dat ze er alweer voor gaan, dat ze zich al richten op zondag, dat er ontzettend veel motivatie is. We hebben nog genoeg om voor te spelen en dat beseffen we allemaal ook heel erg goed.'

De uitschakeling door Getafe betekende zeker niet de eerste domper voor Ajax in de afgelopen weken. 'Wij zijn winnaars en verliezen went nooit, maar het hoort erbij', zei Ten Hag. 'Dan moet je je oprichten, de schouders eronder zetten en het ombuigen. Daar staan wij voor. En het mooie is dat er zondag weer een heel mooie wedstrijd op het programma staat.'

Als koploper van de Eredivisie heeft Ajax op het moment drie punten meer dan AZ. 'We moeten een goed strijdplan bedenken en zorgen dat we er klaar voor zijn', zei Ten Hag. 'Het zal in ieder geval een heel andere wedstrijd worden dan tegen Getafe. AZ heeft een heel andere stijl van voetballen.' Of Hakim Ziyech zondag zijn rentree kan maken is nog afwachten: Ten Hag zei hier niets over.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Ajax moet kampioen worden vanwege hoge salarissen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.