Ten Hag prijst Højlund ondanks doelpuntendroogte in Premier League

Reacties

Erik ten Hag heeft nog altijd hoge verwachtingen van Rasmus Højlund. Kijkend naar het werk van de Deense spits op het trainingsveld, verwacht de Manchester United-manager dat hij snel én vaak gaat scoren in de Engelse competitie.

Ten Hag prijst Højlund ondanks doelpuntendroogte in Premier League
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Højlund dreigt een van de gezichten te worden van de lastige situatie bij Manchester United. De twintigjarige aanvaller kwam in augustus voor 75 miljoen euro over van Atalanta Bergamo. Vier maanden na zijn entree in Engeland wacht de grote aankoop nog op zijn eerste goal in de Premier League.

In de Champions League, waar het Europese avontuur van United deze week eindigde door een vierde plaats in de groep, liet Højlund wel al zijn klasse zien. Dat is ook waar Ten Hag op wijst om de beeldvorming in Engeland tegen te gaan: 'Hij heeft al gescoord op het allerhoogste niveau. In de Champions League staat hij op vijf goals, dat is een waanzinnige prestatie voor een jonge speler. Er zijn niet veel jonge spelers die dat kunnen.'

De Nederlander ging tijdens zijn persmoment verder met het verdedigen van Højlund. 'Hij heeft de potentie. Dat herkennen we en ik weet zeker dat hij er wel gaat komen. Hij gaat scoren in de Premier League. Ik kan zien hoe hij het doet tijdens trainingen. Natuurlijk kunnen spelers het altijd nog beter doen. Hij heeft nog niet gescoord in de Premier League, dus daar werken we aan', aldus Ten Hag.

Als het gaat over de doelpuntendroogte van de United-aanvaller, is het ook interessant om te kijken naar de kansen die hij heeft gehad. Een Expected Goal-waarde van gemiddeld 0.29 per negentig minuten is niet hoog. Liefst 23 Premier League-aanvallers met meer dan 750 speelminuten in dit seizoen hebben gemiddeld betere kansen gekregen.

Speler Expected Goals*
1. Erling Haaland (Manchester City) 1.03
2. Alexander Isak (Newcastle United) 0.83
3. Nicolas Jackson (Chelsea) 0.71
4. Mohamed Salah (Liverpool) 0.69
5. Darwin Núñez (Liverpool) 0.68
24. Rasmus Højlund (Manchester United) 0.29

*Gemiddelde per negentig minuten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.