Manchester United klaar in Europa na historisch slechte CL-campagne

Reacties

Het hopeloze Champions League-seizoen van Manchester United is dinsdagavond in stijl geëindigd. De ploeg van Erik ten Hag verloor op het eigen veld van Bayern München en eindigde daardoor als laatste in Groep A. FC Kopenhagen gaat samen met Bayern naar de laatste zestien in het miljardenbal; Galatasaray gaat naar de Europa League.

Manchester United klaar in Europa na historisch slechte CL-campagne
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Manchester United won dit seizoen slechts één Champions League-wedstrijd, thuis tegen FC Kopenhagen (1-0), en had dinsdag een mirakel nodig om in het toernooi actief te blijven. Het reeds gekwalificeerde Bayern weigerde echter aan dat voetbalwonder mee te werken en bezorgde Ten Hag en co een zoveelste frustrerende avond in dit seizoen.

Het was niet alleen de uitslag die tegenviel voor United. Het veldspel liet ook weer eens te wensen over en dan waren er ook nog eens blessurezorgen. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft moest Harry Maguire de strijd staken en voor de tweede helft kon Luke Shaw ook niet meer terugkeren. Het ziet ernaar uit dat de verdedigers voorlopig uit de roulatie zullen zijn.

Twintig minuten voor het einde nam Bayern de leiding op Old Trafford. Met een snelle voetbeweging zette Harry Kane (in het verleden regelmatig in verband gebracht met United) Kingsley Coman vrij voor André Onana en de Fransman schoot van dichtbij resoluut raak. Voor United betekende dat de vijftiende tegentreffer in deze groepsfase. Nooit eerder kreeg een Engelse club zo veel tegendoelpunten in de eerste ronde van het miljardenbal.

In een poging het tij nog te keren bracht Ten Hag een paar nieuwe spelers binnen de lijnen, maar er veranderde weinig aan het schouwspel. Bayern hield United vrij eenvoudig van zich af en gaat met zestien punten naar de volgende ronde. United haalde slechts vier punten en is voor dit seizoen klaar als het gaat om Europees voetbal. De druk op Ten Hag zal vast weer flink gaan toenemen.

FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
1 - 0
Galatasaray
Galatasaray

FC Kopenhagen en Galatasaray werkten een heuse finale af, met als inzet een ticket voor de volgende Champions League-ronde. Dit plaatsbewijs ging naar de Denen, die dat gezien het spelbeeld en de kansenverhouding ook verdienden. Lukas Lerager werd de matchwinner: hij was ruim tien minuten in de tweede helft het eindstation van een soepel lopende aanval en maakte van dichtbij het enige doelpunt. In blessuretijd kreeg hij overigens ook zijn tweede gele kaart.

Haast direct na de 1-0 werd Hakim Ziyech in de ploeg gebracht bij Galatasaray. De technicus was verrassend op de bank begonnen, maar de Turken hadden zijn creativiteit toch hard nodig. Ziyech kon het verschil echter niet maken in Denemarken en dus is het Champions League-seizoen van Galatasaray voorbij. De ploeg van Okan Buruk bleef wel United voor en gaat daardoor de Europa League in.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.