Ten Hag: prestaties Utrecht zullen tegenstanders méér motiveren

Reacties

FC Utrecht trapt vrijdagavond het Eredivisie-seizoen af tegen ADO Den Haag (19.00 uur). Trainer Erik ten Hag beseft dat de goede eindklassering in de afgelopen jaargang een extra motivatie vormt voor tegenstanders in het nieuwe seizoen.

Ten Hag: prestaties Utrecht zullen tegenstanders méér motiveren

FC Utrecht toonde afgelopen jaargang aan een stabiele factor te zijn in de Eredivisie. Met 62 punten eindigde de ploeg van Ten Hag op de vierde plaats. De trainer weet dat deze prestatie geen garantie biedt voor nieuw succes. 'Ergens komen is één. Daar blijven, dat is twee', vertelt 47-jarige coach op de clubwebsite.

'Het verwachtingspatroon dat heerst rondom de club en het team is anders', vervolgt Ten Hag. 'Dat moet je een boost geven en goed zijn voor je zelfvertrouwen. Maar het zal ook de tegenstander méér motiveren. Daar moeten we ons van bewust zijn.'

Het seizoen begon voor FC Utrecht al vroeg door de voorrondes in de Europa League tegen Valletta en Lech Poznan. 'We hebben al vier duels in de benen. Wij zítten al in het seizoen, zo beleven we dat ook. Wij hebben onze eerste lessen van dit seizoen al geleerd, zijn verder in het proces dan de andere clubs in Nederland. Dat is voordelig, maar dat maakt nog niet dat het een wetmatigheid is dat wij ADO Den Haag vrijdag verslaan.'

Ten Hag beschikt tegen ADO Den Haag, naast vier langdurig geblesseerden, over een volledig fitte selectie. Alleen Rico Strieder, Patrick Joosten, Chris David en Simon Makienok ontbreken. FC Utrecht hoopt binnenkort de aanval nog extra te versterken met Jean-Christophe Bahebeck van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.