Ten Hag plaatst zich overtuigend voor eerste finale met Man Utd

Erik ten Hag heeft woensdagavond met Manchester United zoals verwacht de League Cup-finale bereikt. Nottingham Forest kon in de return op Old Trafford geen vuist meer maken en moest toezien hoe United er in het laatste kwart van de wedstrijd nog een feestje van maakte. Jadon Sancho deelde mee in de vreugde, hij maakte zijn rentree.

Manchester United
2 - 0
Nottingham Forest

United was na de 3-0 overwinning van vorige week in City Ground al min of meer zeker van een plek in de eindstrijd, waarin Newcastle United wacht. Dat was ook enigszins af te zien aan het spel van de ploeg van Ten Hag, die wederom een basisplaats in petto had voor Wout Weghorst en ook reservedoelman Tom Heaton liet opdraven. De echte urgentie ontbrak in de eerste helft, maar het op de transfermarkt zo actieve Forest kon daar niet van profiteren.

De mogelijkheden waren voor United. Antony probeerde het twee keer, maar kreeg de bal beide keren niet tussen de palen. Weghorst was vlak voor rust dichter bij, hij raakte de paal met een kopbal uit een fraaie voorzet van Casemiro. Tien minuten na rust leek de dertigjarige spits recht te hebben op een penalty, toen hij in het strafschopgebied op lompe wijze onderuit werd geschopt door Forest-verdediger Scott McKenna. De bal ging echter niet op de stip.

United had die strafschop ook niet nodig om zich met een overwinning te plaatsen voor de finale. Met dank aan invallers Marcus Rashford en Anthony Martial, die net als Sancho na ruim een uur in de ploeg kwamen. Voor de Engelsman betekende het zijn eerste officiële optreden sinds oktober en dat werd met luid gejuich begroet op Old Trafford, net als de treffers van Martial en Fred. Beide keren was Rashford, toch al de man in vorm, de aangever.

Tekst gaat verder onder de video's.

Zo is de eerste finaleplaats van Ten Hag met United een feit. Op 26 februari is Newcastle de tegenstander op Wembley in de strijd om de League Cup. Die prijs wonnen The Red Devils in 2017 voor het laatst. Het is meteen het jaar waarin de Engelse grootmacht zijn laatste successen vierde. Onder leiding van José Mourinho was United toen ook te sterk voor Ajax in de Europa League-finale. De laatste landstitel dateert al van 2013, onder Sir Alex Ferguson.