Ten Hag over Lille: 'Stevige loting, maar een mooi affiche'

Reacties

Erik ten Hag kijkt uit naar het tweeluik tussen Ajax en Lille in de knock-outfase van de Europa League. De vijftigjarige oefenmeester ziet in de Fransen een lastige opponent.

Ten Hag over Lille: 'Stevige loting, maar een mooi affiche'
© Pro Shots

'Het is een stevige loting, zeker voor een geplaatste ploeg zoals wij', reageert Ten Hag op de clubsite van Ajax. 'Onder de clubs die we konden treffen zaten op papier makkelijkere tegenstanders dan Lille, dat is duidelijk', aldus de Ajax-trainer, voor wie Lille geen onbekende club is.

Vorig seizoen stonden beide ploegen immers tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Ajax won thuis met 3-0 en in Frankrijk met 0-2. 'Toen hebben we twee keer van ze gewonnen, daar putten we vertrouwen uit. Ik kijk er erg naar uit, want het is een mooi affiche', zegt Ten Hag.

'Het Franse voetbal staat bekend om zijn combinatie van techniek en fysiek. De Ligue 1 is een sterke competitie, maar omdat de wedstrijden in Nederland niet te volgen zijn is het hier wat onbekender. Lille is koploper nu en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen.'

Bij de heenwedstrijd, die op 18 februari wordt gespeeld in Lille (de return is een week later), zal Ajax niet kunnen beschikken over de geschorste Ryan Gravenberch. 'Het is zaak dat we verder een fitte selectie tot onze beschikking hebben. We moeten twee goede dagen hebben om ze te verslaan, maar gaan er alles aan doen om de achtste finale te bereiken', zegt Ten Hag.

Bekijk hoe Ajax-tegenstander Lille de koppositie veroverde
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.