Ten Hag over 'finalemaanden': 'Staan precies waar we willen staan'

Reacties

Erik ten Hag is te spreken over de ontwikkeling die Manchester United onder zijn leiding doormaakt, maar de Nederlandse manager geeft aan dat The Mancunians een lange weg hebben te gaan om 'écht goed' te worden.

Ten Hag over 'finalemaanden': 'Staan precies waar we willen staan'
© Ziggo Sport
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Fulham
Fulham

United bereikte zondag na een tumultueus duel met Fulham de halve finale van de FA Cup. Ten Hag heeft daardoor nog altijd uitzicht op vier prijzen dit seizoen. De League Cup werd vorige maand al veroverd ten koste van Newcastle United en in de kwartfinale van de Europa League wacht een dubbele confrontatie met Sevilla. In de Premier League is het gat met koploper Arsenal bijzonder groot: negentien punten. De ploeg van Ten Hag heeft wel twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de lijstaanvoerder uit Londen.

Zwaar, pittig en intens
Na de bekerzege op Fulham erkende Ten Hag dat het een zeer druk seizoen is voor hem en United. 'Het is zwaar, pittig en intens, maar ook geweldig', zei de manager van The Red Devils tegen Ziggo Sport. 'We staan precies in de positie waar we willen staan: vierde in de Premier League, kwartfinale in de Europa League en de halve finale in de FA Cup. We kunnen alles nog winnen, maar iedere wedstrijd is keihard.'

'We hebben er vertrouwen in dat we bepaalde dingen in het proces kunnen krijgen, er zit zeker progressie in. We hebben een goede selectie, maar zes, zeven ploegen vechten in Engeland om de titel en deelname aan de Champions League. Daaronder zijn de teams ook goed. We hebben nog een hele weg te gaan om écht goed te worden', aldus de Nederlander, die ook kritisch was na de overwinning op Fulham.

Dubbele straf
Volgens Ten Hag werd Fulham te hard gestraft voor de situatie waarbij Willian de bal met zijn arm van de doellijn werkte. De Braziliaan kreeg rood en United een strafschop. Aleksandar Mitrovic kreeg daarna rood voor het duwen van arbiter Chris Kavanagh. 'Het is dan aan ons om te profiteren van die rode kaarten. Of de regels kloppen? Nee, maar dat heb ik heel vaak gezegd. Het is een dubbele straf (rood en penalty, red.) en ik houd er niet van om op deze manier een wedstrijd zo te winnen.'

Vanwege de interlandperiode is Ten Hag nu tien dagen 'vrij'. 'Of ik iemand ben die geniet van mijn werk? Ik geniet constant, maar eigenlijk is daar geen tijd voor. We moeten onszelf namelijk blijven verbeteren. We gaan twee belangrijke finalemaanden tegemoet. Dan moet je als team stappen maken', zei de ex-trainer van Go Ahead Eagles, Bayern München II, FC Utrecht en Ajax.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.