Ten Hag prijst United-uitblinker, Weghorst weer onder vuur in Engelse media

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag was behoorlijk kritisch op zijn ploeg na de FA Cup-ontsnapping tegen Fulham, maar sprak na de zege op Old Trafford lovend over David de Gea. Wout Weghorst kwam er niet goed vanaf in de Engelse media.

Ten Hag prijst United-uitblinker, Weghorst weer onder vuur in Engelse media
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Fulham
Fulham

Fulham was zondag dankzij een doelpunt van spits Aleksandar Mitrovic hard op weg naar een stunt in de kwartfinale van de FA Cup, maar door twee rode kaarten en een strafschop keerden twintig minuten voor tijd de kansen voor United en Ten Hag. Willian kreeg rood vanwege een handsbal op de doellijn en nadat daarvoor een penalty werd toegekend schoot Mitrovic uit zijn slof tegen arbiter Chris Kavanagh en werd ook weggestuurd. Fulham-manager Marco Silva werd kort daarvoor met rood naar de tribune gestuurd.

Engelse media zagen Ten Hag ontsnappen in het tumultueuze beker duel. The Daily Express spreekt over een 'imploderend' Fulham en kopt maandagochtend met 'Red mist'. The Mirror heeft het over 'FA Cut' en benoemt daarbij de 'meltdown' bij The Cottagers.

The Guardian ziet in de comeback van United ook de kracht van de formatie van Ten Hag. 'United kan wel weer als een geluksvogel worden beschouwd, maar dit team heeft doorzettingsvermogen en de kwaliteit om te weigeren te verliezen. Dat hebben ze opnieuw bewezen. Ze raakten niet in paniek, ook niet zonder de geschorste Casemiro en geblesseerde Garnacho, Varane, Eriksen en Martial.'

Uitblinker en tegenvaller
Ten Hag wees op de persconferentie na het duel een duidelijke uitblinker aan. 'We creëerden vooral in de eerste helft veel kansen en hadden ruim voor moeten staan, maar we moeten niet vergeten dat David de Gea voor rust een uitstekende redding had. In de tweede helft hadden we David met twee fantastische saves ook weer nodig om te overleven.'

Weghorst deed negentig minuten mee op Old Trafford, maar maakte geen indruk op Engelse media. The Sun beoordeelde het optreden van de spits met een 5. 'Hij blijft telkens opgesteld worden door Ten Hag, dus in de ogen van de manager zal hij nog vast iets goed doen.' Ook bij Manchester Evening News kreeg Weghorst een 5. 'Zijn eerste schot was geen doelpoging, maar een pass op de keeper.'

De regionale krant tipte Ten Hag ook nog over een mogelijke aanwinst. 'Fulham-ster geeft United een duidelijke reminder om de transfermarkt op te gaan', schrijft het dagblad. Bij het artikel is een foto te zien van Fulham-middenvelder João Palhinha, volgens de krant de grote gangmaker was bij de gasten. 'United heeft al plannen om een nieuwe aanvaller en creatieve middenvelder te halen. Misschien dat Palhinha de kleur rood van een andere kant wil ervaren', aldus de krant verwijzend naar de rode kaarten bij Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.