Ten Hag orkestreerde komst Eriksen: 'Zijn invloed was heel groot'

Reacties

Christian Eriksen werd anderhalve week geleden al gepresenteerd door Manchester United, maar heeft nu ook zijn eerste grote interview gegeven aan het clubkanaal. Daarin vertelt de transfervrije aanwinst over de invloed van Erik ten Hag op zijn komst.

Ten Hag orkestreerde komst Eriksen: 'Zijn invloed was heel groot'

De filosofie van de nieuwe trainer spreekt Eriksen erg aan. In het interview met MUTV krijgt de spelmaker de vraag waarom hij voor Manchester United heeft gekozen. 'Allereerst: het voetbal. Ik ben iemand die wil voetballen. Door de ideeën van de nieuwe trainer, en het gesprek dat ik met hem heb gevoerd, kon ik mezelf wel zien voetballen in Manchester', zegt de Deen.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eriksen beseft dat hij voor een 'heel, heel grote club' gaat spelen. 'Zo niet de allergrootste', vult hij aan. 'Het maakt niet uit waar ter wereld je de clubnaam noemt, iedereen herkent 'm. Manchester United heeft een grote geschiedenis en het geeft een goed gevoel om daar deel van uit te maken.' De invloed van Ten Hag beschrijft hij als 'heel groot'.

'Ik wil hier komen om te voetballen', vertelt de ex-Ajacied, die in januari meetrainde bij Jong Ajax en toen ook Ten Hag leerde kennen. 'Ik ben hier niet gekomen voor alleen het logo. Het was ideaal voor mij om met de trainer in gesprek te kunnen gaan om zijn ideeën over het voetbal te horen. Dat hielp bij het nemen van het besluit om naar Manchester United te gaan.'

'Ik denk en hoop dat mijn speelstijl past binnen zijn ideeën. Ik denk in ieder geval dat zijn stijl past bij mij', aldus Eriksen, die hoopt grote successen te beleven in Manchester. Het vorige seizoen van de club moet snel vergeten worden. 'De ambitie is om weer tot de top te behoren. Dat is de droom van deze club. Ons doel is om zo ver mogelijk te reiken. We willen zeker een prijs winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.