Ten Hag licht sleutelfactor uit in 'heel pittige' return in Dortmund

Reacties

Erik ten Hag verwacht een zware avond op bezoek bij Borussia Dortmund. De Ajax-trainer denkt evengoed dat een overwinning mogelijk is voor zijn elftal.

Ten Hag licht sleutelfactor uit in 'heel pittige' return in Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

'We weten waar we voor komen, maar het wordt heel pittig, want de tegenstander is natuurlijk zwaar gemotiveerd, nog extra door die 4-0 in Amsterdam. Maar dat is voor ons weer een mooie uitdaging om een nog hoger niveau aan te tikken. Dat zal heel moeilijk worden, maar daar gaan we wel voor', zei Ten Hag bij RTL.

Dortmund begint met een gewijzigd elftal ten opzichte van het duel in de Johan Cruijff Arena. Gaat Ajax nog anders spelen? 'Wij spelen vanuit onze eigen principes en regels. Maar je kijkt tactisch wel naar wat de tegenstander doet. Zij hebben een aantal maatregelen getroffen, hun systeem is anders dan in Amsterdam, daar zullen wij dus ook naar handelen', aldus Ten Hag.

'In de Champions League zijn er altijd meerdere sleutels. Maar twee factoren waarin we vandaag goed moeten zijn: de omschakeling is ongelooflijk belangrijk. Daar zullen ze zeker op spelen. Maar het mag ook geen omschakelwedstrijd worden, dan zijn zij in hun kracht. Wij zijn dan niet minder in onze kracht, maar onze sterkte is rust aan de bal te hebben.'

Bij een zege in Dortmund is Ajax na vier duels al zeker van overwintering in de Champions League. De laatste Nederlandse club die dat voor elkaar kreeg was PSV in 2006. 'Wij moeten deze wedstrijd winnen, dat is altijd ons uitgangspunt. Daar hebben we ons op voorbereid. De stemming in de ploeg is goed, de focus is goed, ze zijn gebrand. We kunnen beginnen.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.