Ten Hag lacht het laatst na plagerij dankzij herboren aanvallers

Manchester United heeft ook de tweede oefenwedstrijd onder Erik ten Hag gewonnen. Drie dagen na de 4-0 zege op Liverpool in Bangkok wonnen de manschappen van Ten Hag in Australië met 1-4 van Melbourne Victory. Na een vroeg openingsdoelpunt van Melbourne kantelden Scott McTominay, Anthony Martial en Marcus Rashford de wedstrijd voor United. Tahith Chong, Donny van de Beek en Tyrell Malacia deden mee in de tweede helft.

Melbourne Victory
1 - 4
Manchester United

De opstelling week op meerdere plekken af van die tegen Liverpool (4-0 zege). David De Gea behoorde niet tot de wedstrijdselectie, nadat hij de strijd tegen Liverpool voortijdig moest staken door een blessure. Hij werd vervangen door Tom Heaton. Aanvoerder Harry Maguire was er nog niet bij tegen Liverpool, maar stond nu wel in het hart van de verdediging. De niet geheel fitte Raphaël Varane verdween uit de basis en dus bestond het centrum uit Maguire en Victor Lindelöf. Tot slot maakt Marcus Rashford plaats voor Anthony Elanga.

United voetbalde tegen Liverpool frivool, maar maakte in Melbourne een minder frisse indruk. In de vierde minuut ontsnapte Ben Folami aan de aandacht van Lindelöf en vond hij de ruimte voor een lage voorzet aan Christopher Ikonomidis, die wegliep bij Maguire en beheerst afrondde in de linkerhoek. Supporters van Melbourne zongen met een grote knipoog 'You're getting sacked in the morning' richting Ten Hag, wiens ploeg geduldig zocht naar een opening. Bruno Fernandes stuitte op keeper Paul Izzo, maar in de slotfase van de eerste helft kantelde United de wedstrijd.

Met een sterk van richting veranderd vanbuiten het strafschopgebied schot zorgde McTominay voor de gelijkmaker, waarna Martial vlak voor de rust de 1-2 voor zijn rekening nam vanaf de vijfmeterlijn na voorbereidend werk van Diogo Dalot en Elanga. In de pauze voerde Ten Hag tien wijzigingen door. Hij liet de drie Nederlanders invallen; Van de Beek mocht als aanvallende middenvelder opereren. Hoewel de amusementswaarde van de tweede helft een stuk lager lag, kwamen de bezoekers wel op 1-3. Rashford tikte de bal voorbij Izzo na een steekpass van Bailly. Kort voor tijd maakte Nani, die deze week werd ingelijfd door Melbourne, uitgerekend tegen zijn oude club zijn officieuze debuut. De supporters van beide clubs gaven de Portugese veteraan een warm welkom. Kort daarna leidde een voorzet van Chong de 1-4 in: Edmond Lupancu werkte de bal achter zijn eigen doelman.

Voor Ten Hag levert de wedstrijd stof tot nadenken op. Sancho vertolkte vorig seizoen een bijrol, maar blonk al uit tegen Liverpool en maakte ook indruk met zijn optreden in Melbourne: hij zorgde op de rechterflank voor dreiging en creativiteit. Martial staat na twee wedstrijden in de voorbereiding op evenzoveel doelpunten; hij werd vorig seizoen geveld door blessureleed en bracht de tweede seizoenshelft op huurbasis door bij Sevilla. Rashford was onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick ook zeker geen vaste waarde. Door het mogelijke vertrek van Cristiano Ronaldo, en het transfervrije vertrek van zowel Jesse Lingard als Edinson Cavani, kan Ten Hag in vorm zijnde aanvallers goed gebruiken.

Opstelling Manchester United eerste helft: Heaton; Dalot, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Sancho, Fernandes, Elanga; Martial

Opstelling Manchester United tweede helft: Heaton, Laird, Bailly, Telles, Malacia, Savage, Iqbal, Diallo, Van de Beek, Chong, Rashford