Ten Hag laat concurrent Martínez naar Frankrijk vertrekken

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag gaf Lisandro Martínez maandagavond voor de kraker tegen Liverpool al de voorkeur boven Harry Maguire, de duurste verdediger ooit. Nu valt ook een andere concurrent weg voor de ex-Ajacied: centrumverdediger Eric Bailly wordt verhuurd aan Olympique Marseille.

Ten Hag laat concurrent Martínez naar Frankrijk vertrekken
© Pro Shots

De 28-jarige stopper zal in het Stade Vélodrome hopen op meer speeltijd dan hem op Old Trafford gegund werd. Hij kwam vorig seizoen slechts tot vier optredens in de Premier League, dit seizoen zat hij nog niet één keer bij de selectie. In zekere zin is deze overgang een promotie te noemen: Marseille heeft zich voor de Champions League geplaatst, terwijl United vrijdag in Nyon slechts in de koker zit voor de loting van de Europa League.

Bailly wordt tot het eind van het seizoen gehuurd, waarbij de Franse ploeg het salaris van Bailly voor zijn rekening neemt. Diverse media maakten melding dat Marseille aan het einde van het seizoen verplicht is om Bailly te kopen, als de club zich opnieuw kwalificeert voor de Champions League. Daarvoor moet de club zich in de Ligue 1 bij de eerste drie zien te scharen. Na drie speelrondes staat Marseille, sinds dit seizoen onder leiding van Igor Tudor, op de derde plaats met zeven punten. In het persbericht heeft Marseille het alleen over een koopoptie.

Het was José Mourinho die Bailly in 2016 voor 38 miljoen euro van Villarreal naar Old Trafford haalde. Na een veelbelovend begin kwam de verdediger in de laatste seizoenen, mede door blessures, nog amper aan de bak. Met Martínez, Maguire en ook Victor Lindelöf, Raphaël Varane en Phil Jones heeft Ten Hag momenteel genoeg opties op de positie van Bailly.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.