Ten Hag: 'Kinderlijk en naïef Ajax heeft een lesje gekregen van PSV'

Reacties

Erik ten Hag kijkt bewonderend naar PSV. De trainer van Ajax moet concluderen dat zijn ploeg heel veel kan leren van de kersvers landskampioen.

Ten Hag: 'Kinderlijk en naïef Ajax heeft een lesje gekregen van PSV'

Ajax verloor zondagmiddag met 3-0 bij PSV, dat daardoor de 24ste landstitel in de historie mag vieren. Ten Hag kon bij de NOS niets op de nederlaag afdingen. 'Alle credits aan PSV, gefeliciteerd met de titel. Zij zijn heel volwassen, wij hebben vandaag een lesje gekregen. We moeten leren van de mentale hardheid van PSV. Al hebben wij het vandaag ook toegelaten, we waren kinderlijk en naïef.'

Het steekt Ten Hag zeer dat hij en Ajax figureerden op het feestje van PSV. 'Vreselijk, dit is niet wat we wilden. Absoluut niet. We hebben de intentie ook gehad om deze wedstrijd te winnen, we zijn er vol voor gegaan, dat was ook zichtbaar. Maar alle goede bedoelingen ten spijt: we hebben het niet omgezet. PSV was op beslissende momenten scherper, de eerste goal was heel belangrijk. Die hebben we veel te makkelijk toegelaten, het is ons niet meer gelukt om terug te komen.'

Ook verdediger Matthijs de Ligt stond teleurgesteld voor de camera. 'We hadden één missie: de overwinning. Dat de directe concurrent tegen ons de titel pakt, doet heel veel pijn. We waren niet goed genoeg, daar heeft PSV gebruik van gemaakt. We hebben een tijd gehad dat we vier titels achter elkaar pakten, dat was extra lekker, nu wachten we alweer vier jaar. Dat is extra pijnlijk', benadrukte De Ligt nog maar eens.

Naar aanleiding van de 24ste landstitel van PSV lanceert Voetbal International een 100 pagina's dikke, luxe special. Bestel het kampioensnummer hier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.