Ten Hag is opvallend optimistisch na pijnlijke uitschakeling Man Utd

Reacties

Erik ten Hag is trots op de wijze waarop zijn spelers dinsdagavond hebben gestreden voor de laatste kans op Champions League-overwintering. Tegen Bayern München incasseerden The Red Devils de tweede dreun in vier dagen en de zoveelste tik in de Europese campagne die nu al ten einde is gekomen.

Ten Hag is opvallend optimistisch na pijnlijke uitschakeling Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Bayern München
Bayern München

'We hebben het niet vandaag laten liggen', zei Ten Hag in een eerste reactie bij BT Sport na de 0-1 nederlaag tegen Bayern. United had zelf moeten winnen van de Bundesliga-kampioen en moest dan hopen op een gelijkspel bij het duel tussen FC Kopenhagen en Galatasaray. Kopenhagen won echter met 1-0 en het team van Ten Hag verloor al voor de vierde keer in deze groepsfase. 'We hebben echt wel goede optredens gehad, maar we hebben ook fouten gemaakt. Er zijn ook wat individuele fouten gemaakt door verschillende spelers. Uiteindelijk was het niet goed genoeg, maar ik denk wel dat ons optreden vandaag weer goed was. We verdienden het niet om te verliezen', probeerde de manager zo optimistisch mogelijk te blijven.

Ten Hag werd vervolgens geconfronteerd met een paar statistieken. United kwam tegen Bayern tot slechts vijf doelpogingen en van die doelpogingen was maar één schot op doel. Dat The Red Devils voor een nieuw dieptepunt zorgden door als eerste Premier League-club ooit vijftien treffers te incasseren in een groepsfase van de Champions League werd nog niet eens genoemd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Nederlander bleef toch zo optimistisch mogelijk: 'Het team deed het vandaag erg goed. De defensieve organisatie was erg goed en we waren erg goed in het drukzetten. We profiteerden er alleen niet genoeg van. We speelden natuurlijk tegen een sterke tegenstander, daar moet je ook naar kijken. Zelfs als Bayern niet in de wedstrijd zit, dan hebben ze nog de individuele klasse om het met één moment te beslissen. Dat is wat er is gebeurd.'

De verslaggever stipte aan dat bij United dit scenario ongetwijfeld niet verwacht was toen duidelijk was dat Galatasaray en Kopenhagen naast Bayern de tegenstanders zouden zijn in de groepsfase. 'Het doel was altijd overwinteren. Dat is niet gelukt. Dat moeten we accepteren en daar moeten we van leren. We hebben toch goed gespeeld in de Champions League. Die ervaring kunnen we meenemen naar de Premier League. We willen uiteindelijk terugkeren op dit podium. Dat moeten we in de competitie zien te bereiken', aldus Ten Hag, die het zondag met zijn team op Anfield opneemt tegen Liverpool.

Het is nog niet duidelijk of Luke Shaw en Harry Maguire inzetbaar zijn tegen de aartsrivaal. De twee verdedigers raakten tegen Bayern geblesseerd. Ten Hag kon dinsdagavond al geen beroep doen op anderen Marcus Rashford, Lisandro Martínez en Casemiro.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.