Ten Hag haalt vier Ajax-talenten definitief bij eerste selectie

Reacties

Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Ryan Gravenberch krijgen een plekje in de Ajax-kleedkamer. De vier talenten zijn officieel doorgeschoven naar het eerste elftal.

Ten Hag haalt vier Ajax-talenten definitief bij eerste selectie

De vier jongelingen speelden allemaal al in het Amsterdamse vlaggenschip, maar waren op papier nog geen selectiespelers. Daar is donderdag dus verandering in gekomen. 'Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan', zegt Ajax-coach Erik ten Hag op de website van de landskampioen. 'Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie.'

Ekkelenkamp (19) maakte op 19 april 2018 zijn debuut in het eerste van Ajax en vijf maanden later volgde Gravenberch (17). Laatstgenoemde was op het moment van zijn vuurdoop pas 16 jaar en 130 dagen oud en daarmee de jongste Ajax-debutant ooit. Drie dagen na het debuut van Gravenberch was het de beurt aan Lang (20).

De achttienjarige Dest maakte pas dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal, in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal. De vleugelverdediger ontwikkelt zich spectaculair en had bij de laatste twee competitiewedstrijden van Ajax een basisplaats. De Amsterdammers hebben Dest, die vorige week zijn debuut maakte in de Amerikaanse nationale ploeg, een aanbieding voor een nieuw contract voorgelegd.

Ten Hag heeft last van interlandperiode: Ajax staat voor belangrijke fase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.