Dest krijgt het vertrouwen bij de Verenigde Staten

Sergiño Dest wacht nog op zijn eerste overwinning met Team USA. Ook de tweede interland van de jonge Ajacied bij de Verenigde Staten eindigde niet in een feestje.

Verenigde Staten
1 - 1
Uruguay
Uruguay

Dest maakte afgelopen weekend tijdens de 0-3 nederlaag tegen Mexico zijn interlanddebuut en mocht ook tegen Uruguay weer in de basis beginnen. De vleugelverdediger, die bij Ajax doorbreekt als rechtsback en een aanbieding voor een nieuw contract op zak heeft, stond bij de Amerikanen op de linkerflank. Bij Uruguay waren grote namen als Luis Suárez, Edinson Cavani en Diego Godín niet van de partij.

Zes minuten voor rust kwam Dest in de buurt van zijn eerste interlandgoal. Het afstandschot van de verdediger werd onschadelijk gemaakt door de Uruguayaanse doelman Fernando Muslera. Hij zag Brian Rodriguez kort in de tweede helft zijn eerste interlanddoelpunt maken en Uruguay op voorsprong zetten. Elf minuten voor tijd zorgde Jordan Morris voor de gelijkmaker.

Op het moment dat Morris het slotakkoord voor zijn rekening nam, zat Dest al op de bank. De tiener deed zeventig minuten mee en werd toen vervangen door Daniel Lovitz. Net als de wedstrijd tegen Mexico was de ontmoeting met Uruguay een vriendschappelijke interland en de in Almere geboren Dest is daarom nog altijd inzetbaar voor het Nederlands elftal. In oktober spelen de Amerikanen echter duels in de CONCACAF Nations League. Maakt Dest dan minuten in Team USA, dan is een selectie voor Oranje uitgesloten.