Ajax schrijft 38 spelers in voor groepsfase Champions League

Reacties

De UEFA heeft woensdag de spelerslijsten bekendgemaakt van alle deelnemers aan de groepsfase van de Champions League. De selectie van Ajax kent geen verrassingen.

Ajax schrijft 38 spelers in voor groepsfase Champions League

Zoals elke club moest ook Ajax de selectie voor de groepsfase van de Champions League inleveren. De Amsterdammers leverden een lijst van 23 namen in én een B-lijst met 15 namen. In tegenstelling tot Maurizio Sarri bij Juventus hoefde Erik ten Hag geen vervelende keuzes te maken. Bekijk hieronder welke 23 namen die op de A-lijst van Ajax staan.

Doelmannen: Andre Onana, Kjell Scherpen, Bruno Varela.
Verdedigers: Daley Blind, Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, Kik Pierie, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman.
Middenvelders: Edson Álvarez, Donny van de Beek, Siem de Jong, Zakaria Labyad, Razvan Marin, Alexis Méndez, Hakim Ziyech.
Aanvallers:  Hassane Bandé, Klaas-Jan Huntelaar, David Neres, Quincy Promes, Dusan Tadic, Lassina Traoré.

Op de B-lijst mogen spelers staan die op of na 1 januari 1998 zijn geboren. Bovendien moeten ze sinds hun vijftiende verjaardag minstens twee jaar voor de desbetreffende club spelen (om die reden staat de onlangs aangetrokken achttienjarige Amerikaan Méndez niet op de B-lijst, maar op de A-lijst). De B-lijst mag een onbeperkt aantal spelers bevatten en mag bovendien nog tot en met 23.59 uur op de dag vóór een wedstrijd aangepast worden. Spelers zoals Sergiño Dest en Carel Eiting kunnen zodoende door Ajax wel worden geselecteerd voor de wedstrijden, maar zij nemen geen plaatsje in op de spelerslijst. Op de B-lijst ontbreekt de naam van de onlangs aangetrokken Juan Castillo, maar de naam van Dani de Wit staat er nog wel op. Hij zal echter niet met Ajax de Champions League in gaan. Hij werd verkocht aan AZ.

B-Lijst:
Doelmannen: 
Dominik Kotarski, Issam El Maach
Verdedigers: Sergiño Dest, Boy Kemper, Jasper Ter Heide, Jurriën Timber.
Middenvelders: Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Victor Jensen, Noa Lang, Kenneth Taylor, Quinten Timber, Dani de Wit.
Aanvallers: Brian Brobbey.

Na de groepsfase mogen ploegen hun ingediende lijst pas weer aanpassen. Voor aanvang van de knock-outfase mogen maximaal drie nieuwe spelers ingeschreven worden. In het geval van doelmannen is de UEFA coulanter. Als een club in het geval van langdurige blessures of ziekte niet kan beschikken over minstens twee doelmannen mag er tijdelijk een nieuwe doelman aan de lijst toegevoegd worden.

Voor Ajax begint de Champions League op dinsdag 17 september met een thuiswedstrijd tegen Lille. Ook Valencia en Chelsea zijn in Groep H van het miljardenbal ingedeeld. 

'Ajax kan zomaar eerste worden in de CL-poule, maar helaas ook laatste'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.