Ten Hag gooit jonge Danilo voor de leeuwen tegen Getafe

Reacties

Quincy Promes begint op de reservebank bij de cruciale Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Getafe. De twintigjarige Danilo Pereira speelt op zijn plek.

Ten Hag gooit jonge Danilo voor de leeuwen tegen Getafe
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Getafe
Getafe

Erik ten Hag stond voor een behoorlijke puzzel voor de return tegen de Spanjaarden. De coach kan immers geen beroep doen op Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui, David Neres, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Hakim Ziyech. Laatstgenoemde maakte afgelopen week in Madrid zijn return, maar was vervolgens tegen zowel Heracles Almelo als Getafe niet inzetbaar.

In Almelo koos Ten Hag voor een variant met Klaas Jan Huntelaar in de spits, tegen Getafe begint de routinier op de bank. Hetzelfde geldt dus voor Promes. Hij is weer hersteld van zijn hamstringkwetsuur, maar is nog niet klaar om negentig minuten te spelen. Daarom kiest Ten Hag nu voor Danilo. De Braziliaan maakte zondag zijn officiële debuut als invaller en heeft nu dus zijn eerste basisplaats te pakken.

Ajax moet in de Johan Cruijff Arena de 2-0 nederlaag uit het heenduel zien weg te poetsen. Het is het begin van een cruciale week met verder ook de kraker tegen AZ in de Eredivisie (zondag) en de halve finale van het bekertoernooi tegen FC Utrecht (woensdag).

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Danilo, Tadic, Babel

'Ten Hag verrast met een opstelling vol bluf en bravoure'
'Wordt Ziyech gespaard voor AZ-thuis? 'De landstitel is het belangrijkst bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.