Ten Hag fel na nieuwe tik Ajax: 'Het irriteert me mateloos'

Reacties

Erik ten Hag is boos op zijn ploeg na de nederlaag tegen AZ zondagmiddag (1-2). De Ajax-coach baalt van de houding van zijn elftal.

Ten Hag fel na nieuwe tik Ajax: 'Het irriteert me mateloos'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AZ
AZ

'Dit is zeer pijnlijk', begon Ten Hag bij de NOS. 'Het is totaal onnodig. Dan moet je in de spiegel kijken. Hier staat een heel teleurgestelde trainer', zei hij na de tweede verliespartij van het seizoen in de Eredivisie. 

'Alle credits voor de tegenstander, zeker als ze met de winst hier weggaan. AZ was veel scherper in de omschakeling. Veel scherper op de tweede bal. Dan loop je eigenlijk achter de feiten aan, ondanks dat het nog 0-0 stond', aldus Ten Hag.

'Het gaat gewoon om je taken uitvoeren, dat is kwalijk. Ik vind het heel kwalijk hoe de goals tot stand komen. Dat zijn grote fouten van ons, omdat ze de regels niet nakomen. Het zijn geen details, het zijn basisfouten, die mag je niet maken. Daar ben ik ook boos over', zei de opvallend felle Ajax-coach.

'Uiteindelijk hebben we er natuurlijk alles aan gedaan om een beter resultaat te krijgen en dan zit het ook allemaal net niet mee, maar ook in het afwerken waren we slordig. Met meer overtuiging maak je die goals wél. Dat irriteert me mateloos', erkende Ten Hag.

'Iedere speler moet de juiste energie en aandacht op het veld brengen. Die hadden wij vandaag niet en de tegenstander duidelijk wel. Die wilde meer winnen dan wij en dan winnen ze ook. Wij moeten gewoon met een andere houding op het veld staan', aldus de trainer van de Amsterdammers, die de koppositie op het spel hebben gezet. PSV kan de eerste plaats zondagavond overnemen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.