Ten Hag: 'FC Twente is met 5-0 nog goed bediend'

Reacties

Erik ten Hag is een tevreden trainer na de eclatante zege van zijn ploeg op FC Twente. De oefenmeester gaat ook in op de tweede gemiste strafschop op rij van Dusan Tadic.

Ten Hag: 'FC Twente is met 5-0 nog goed bediend'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
FC Twente
FC Twente

Ricky van Wolfswinkel liet de Amsterdammers nog schrikken met een vroege kopbal tegen de lat, maar daarna was Ajax weer ouderwets dominant in eigen huis. 'We hadden een moeilijke start en moesten ons echt in de wedstrijd knokken', blikt Ten Hag terug op zijn persconferentie.

'We moesten over het dode punt heen komen. Dat gebeurde via een spelhervatting. Dat is heel knap, want tegen Twente scoor je bijna nooit uit een spelhervatting. Maar deze was heel goed ingestudeerd, een geweldig mooie goal', verwees hij naar de openingstreffer van Davy Klaassen, die binnenwerkte na doorkoppen van Sébastien Haller.

'Daarna kwamen we beter in het spel en creëerden we legio kansen. De tweede helft had hetzelfde spelbeeld, Twente kwam er niet meer aan te pas en had het heel erg moeilijk met de intensiteit. Ik denk dat ze met 5-0 nog goed bediend zijn', concludeert Ten Hag.

De gemiste strafschop van Dusan Tadic was een klein smetje op de zege. Raakt hij zijn rol als vaste nemer na twee missers op rij nu kwijt? 'Dat heb ik nog niet besloten. Ik weet ook: op de momenten dat het er écht om gaat, schiet hij ze weer binnen. Desalniettemin hebben we ook een aantal andere goede kandidaten: Haller, Klaassen, Berghuis. Wat dat betreft hebben we kwaliteit genoeg, maar een wissel is nu niet aan de orde.'

Ten Hag was ook lovend over de onverstoorbaarheid van zijn elftal, na een roerige week. 'Het verbaast me niet, want ze hebben dat vaker getoond. Ze kunnen goed de randzaken erbuiten houden en de focus leggen daar waar het om gaat, op de groene mat.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.