Ten Hag enthousiast over toptalenten: 'United heeft een mooie toekomst'

Reacties

Erik ten Hag is blij met hoe Alejandro Garnacho, Rasmus Højlund en Kobbie Mainoo zich de laatste weken manifesteren, maar de manager van Manchester United stelt dat ze zich moeten blijven verbeteren om prijzen te pakken met de club.

Ten Hag enthousiast over toptalenten: 'United heeft een mooie toekomst'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Garnacho (19), Højlund (21) en Mainoo (18) gingen zondag tijdens het Premier League-duel met West Ham United op de foto, die in de toekomst wel een iconische waarde zou kunnen krijgen als de drie aanstormende talenten zich ontwikkelen tot topspelers die United nieuwe successen bezorgen. De Argentijnse vleugelspits was tegen West Ham twee keer trefzeker en scoorde eerder al met een fabelachtige omhaal, de Deense spits was in de laatste vier competitieduels telkens trefzeker en het Engelse talent voorkwam tegen Wolverhampton Wanderers puntenverlies met een fraaie treffer.

Ten Hag werd tijdens zijn perspraatje richting het uitduel van komende zondag met Aston Villa gevraagd naar de ontwikkeling van de drie talenten en reageerde enthousiast. 'Ik denk dat ze ervan genieten om met elkaar te spelen. Ze spelen avontuurlijk en zorgen voor dreiging, maar belangrijker is dat ze het samen willen doen. Ze gunnen elkaar de bal, zodat iedereen zijn kwaliteiten kan benutten en doelpunten kan maken. Dat is geweldig, want dat ze het samen willen doen is cruciaal. We kunnen nog veel plezier aan hen beleven. Manchester United heeft een mooie toekomst met zoveel talent aan boord.'

Maar dat talent moet zich nog wel ontwikkelen, benadrukte Ten Hag. 'Want er is nog veel ruimte voor verbetering. En dat is ook noodzakelijk, als je de top wil bereiken. Deze club wil veel prijzen winnen en is erg ambitieus. Dus dan moeten zij opstaan en een hoog niveau halen. Ze moeten constanter worden in hun spel en ook tegen de beste tegenstanders voor dezelfde dreiging zorgen en vooral het eindproduct.' En wie weet, heeft de foto van afgelopen zondag over een x-aantal jaar dan inderdaad een iconische waarde, als Garnacho, Højlund en Mainoo symbool staan voor een nieuwe gouden generatie.

Dat de drie jonge talenten nu komen bovendrijven na een moeizame eerste seizoenshelft, heeft Ten Hag wel een verklaring voor. 'Spelers hebben tijd nodig, zeker jonge spelers als Rasmus en Alejandro', stipte de voormalig trainer van Ajax aan. 'En ze hebben ook een team nodig. De omstandigheden waren in de eerste seizoenshelft anders. We moesten veel aanpassingen doen aan onze manier van spelen. Als het dan klikt, kan het opeens snel gaan met de ontwikkeling van spelers. Ik heb altijd het vertrouwen gehad in hun potentie. Nu gaat het erom om zo door te blijven gaan en hongerig te blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
6
Chelsea
37
17
9
11
75-62
+13
60
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.