Ten Hag en pers denken compleet anders over 'nieuwe optie voor Van Gaal'

Reacties

Erik ten Hag is dolblij met de overwinning op Fulham. Een doelpunt van Alejandro Garnacho in de blessuretijd zorgde ervoor dat Manchester United met een goed gevoel de WK-pauze ingaat. 'Dit was een grote overwinning, een heel belangrijke', zei Ten Hag tegen Sky Sports.

Ten Hag en pers denken compleet anders over 'nieuwe optie voor Van Gaal'
© Viaplay
Fulham
Fulham
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Niet voor het eerst pakte een wissel van de trainer goed uit. 'De afgelopen weken hebben goede keuzes gemaakt. De invallers hebben meermaals een grote impact gehad, vandaag ook.' Scott McTominay scoorde een maand geleden als invaller tegen Omonia Nicosia in de Europa League (1-0), enkele dagen nadat Cristiano Ronaldo als invaller het winnende doelpunt maakte tegen Everton (1-2) Donderdag was Garnacho als invaller goed voor twee assists in de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa (4-2).

Ten Hag kon tegen Fulham niet beschikken over de geschorste Diogo Dalot, waardoor Tyrell Malacia als rechtsback opereerde. Dit seizoen speelde Malacia al enkele keren als rechtsback, maar toch oogde hij wat onwennig. Ten Hag toonde zich niettemin erg tevreden. 'Mijn geloof in hem als rechtsback is groot. Ik heb al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback', zei Ten Hag tegen Viaplay.

'Natuurlijk zijn er punten als je linksbenig bent aan de rechterkant staat. Dan moet je op een andere manier gaan staan en dan moet je weleens uit balans staan. Dat evenwicht heeft hij uiteindelijk gevonden. Hij heeft het prima gedaan', concludeerde Ten Hag. Heeft hij Louis van Gaal met het oog op het WK een nieuwe optie gegeven, te midden van blessurezorgen rondom Denzel Dumfries? 'Dat is aan Louis, hoe hij het invult. Alle bondscoaches krijgen hun spelers nu. Wij kunnen ze bijna allemaal fit afleveren en ik hoop dat ik ze fit terugkrijg.'

De media in Engeland zijn een stuk minder enthousiast over het optreden van Malacia. De Daily Express geeft de Nederlander zelfs een 2 voor zijn optreden. 'Het was moeilijk om geen medelijden met hem te hebben. De wedstrijd mondde voor hem uit in een nachtmerrie. Hij werd vermorzeld door Premier League-veteraan Willian.' De Manchester Evening News vond Malacia 'oncomfortabel' ogen op de rechtsbackpositie en wijst naar zijn rol bij de 1-1.

Fulham had alle ruimte aan de kant van Malacia, omdat de rechtsback er niet op rekende dat Fernandes dieper aan de rechterflank een bal binnen de lijnen hield en die vervolgens verloor. Malacia was uit positie en zag dat Tom Cairney uiteindelijk een voorzet gaf die op waarde werd geschat door Daniel James. 'Malacia was nergens te bekennen', aldus de lokale krant, die de back een 4 geeft. De London Evening Standard houdt het op een 5.

Voor Ten Hag staan de komende weken in het teken van 'nadenken over plannen en strategieën voor wanneer het weer begint'. 'Verder volg ik mijn spelers op het WK en houd ik contact met ze. Het is hopen dat ze fit blijven. De kans is wel vrij groot dat een van onze spelers met de wereldcup terugkomt.' Bij Sky Sports toonde hij zich tevreden over de voortgang tot nu toe. 'De cultuur, de houding en de mentaliteit zijn veranderd. Dat is goed. We verbeteren de voetbalbasis. Vandaag staat symbool voor onze nieuwe mentaliteit.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 28 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.