Ten Hag en De Ligt blij met vermaken publiek en opkrikken doelsaldo

Reacties

Bij Ajax heerst na de 5-0 zege van zondag op hekkensluiter NAC Breda volop tevredenheid. Zowel coach Erik ten Hag als aanvoerder Matthijs de Ligt erkende dat er sprake was van een slechte fase in het duel, maar de twee stonden vooral stil bij de goede zaken die gedaan waren in de Johan Cruijff Arena.

Ten Hag en De Ligt blij met vermaken publiek en opkrikken doelsaldo

'We maakten het onszelf lastig door niet te scoren in de beginfase', stelde De Ligt voor de camera's van FOX Sports. 'Daarna werd het slordiger, dan zie je dat óók NAC gevaarlijk kan worden. Maar goed, die voorsprong is dan heel lekker. We wisten daardoor dat er na rust meer ruimte zou komen. We hadden er uiteindelijk meer dan vijf kunnen maken.'

De aanvoerder van de Amsterdammers kwam ook nog even terug op de zaterdagavond, de avond dat PSV niet verder kwam dan een gelijkspel bij SC Heerenveen. 'Ik heb wel even gekeken. Die 2-2, dat is typerend', doelde hij op de late goal van de Eindhovenaren. 'Ook kijkend naar het doelsaldo hebben wij dus een goede slag geslagen', zo stipte hij aan dat Ajax en PSV nu allebei op +58 staan.

Hoog niveau
Ten Hag sprak woorden van gelijke strekking. 'We hebben vandaag goede zaken gedaan. We hebben tegen Real bij vlagen een hoog niveau gehaald en vandaag ook', zo analyseerde de Ajax-coach. Hij vond dat er niets af te dingen was op de zege. 'We zijn heel goed begonnen en hebben in de beginfase vier tot vijf heel grote kansen gehad. Daarna kwam er een mindere fase waarin NAC ook op voorsprong kon komen. Na rust hebben we de wedstrijd helemaal naar ons toegetrokken en het publiek vermaakt.'

Dat Ajax na rust beter draaide, had mogelijk ook te maken met de wissel die Ten Hag doorvoerde. Hij bracht Kasper Dolberg voor Lasse Schöne. 'De afronding, daar ontbrak het een beetje aan. We hadden een typische spits nodig en ook de aanvallende impulsen vanaf het middenveld namen toe', aldus Ten Hag, die niet met de eer wilde gaan strijken voor die wending.

Tot slot werd Ten Hag nog even naar Real gevraagd. De Koninklijke, midweeks in het eerste duel in de achtste finale van de Champions League nog te sterk (1-2), verloor immers op eigen veld van Girona. 'Het kwam toevallig voorbij. Er is dus wat mogelijk daar in Madrid…', zo keek Ten Hag met een voorzichtige glimlach al vooruit naar het weerzien op 5 maart.

Ajax-watcher Freek Jansen ging direct na het duel met NAC in op de rol van Dolberg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.