Ten Hag eist nog meer van Ajax richting Champions League

Reacties

Veruit de meeste Ajacieden hebben woensdagavond een ruime voldoende gehaald in de ogen van Erik ten Hag. De coach is tevreden over het spel bij de 1-3 zege van Ajax op Sturm Graz, maar weet dat het in de derde voorronde van de Champions League tegen Standard Luik nog beter zal moeten.

Ten Hag eist nog meer van Ajax richting Champions League

In de eerste helft was er bij Ten Hag nog even spanning door het lang uitblijven van de openingsgoal, maar over het spelbeeld was hij al snel tevreden. Al was Ajax minder dominant dan in Amsterdam, maar dat was volgens de opvolger van Marcel Keizer niet meer dan logisch. 'Sturm Graz gaf wat vroeger druk, maar wij waren toch de dominante en overheersende partij. We hebben de wedstrijd gecontroleerd en gedomineerd. Voor rust hadden wij de beste en meeste kansen, maar het is toch de vraag wanneer je de 0-1 maakt. Scoren zij eerst, dan kan het nog een heet avondje worden', analyseerde Ten Hag bij Ziggo Sport.

Ajax sloeg twee keer toe uit voorzetten en haalde met de goals van Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic de spanning uit de wedstrijd. Het gevaar kwam vanaf de flanken en Ten Hag zag David Neres daarbij uitblinken: 'Veruit de meeste spelers hebben een ruime voldoende gehaald. Het was een goede teamprestatie en een aantal spelers heeft ook echt uitstekend gespeeld, zoals bijvoorbeeld Neres.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Over Huntelaar, die uiteindelijk twee keer scoorde, heeft Ten Hag zich geen grote zorgen gemaakt, ook niet door de opstelsom van de missers van vorige week en die in de openingsfase bij de return. 'Zijn kracht is dat hij giftig is en altijd op jacht is naar goals. Hij is onze nummer negen en dan hoort hij op jacht te gaan naar goals. Dat heeft hij vandaag weer gedaan', zei de Ajax-trainer over het optreden van zijn spits, voor wie een concurrentiestrijd wacht als Kasper Dolberg weer volledig fit is.

De spitsendiscussie is voor Ten Hag een zorg voor later. Allereerst gaat de focus op Standard Luik. Volgende week begint het tweeluik met de Belgen al en Ajax weet al ongeveer wat het kan verwachten. Ten Hag: 'Standard Luik is een betere tegenstander, een ploeg met meer tempo en dynamiek. Ons eerste doel is bereikt: we willen Europa in (Ajax is nu zeker van minstens deelname aan de groepsfase van de Europa League, red.). Nu lonkt de Champions League en om dat te bereiken zal het nog beter moeten. We willen ons ontwikkelen als een team dat met plezier speelt en presteert. We moeten hier op voortborduren.'

'Ook Eiting en Mazraoui verhogen de concurrentiestrijd bij Ajax'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.