Ten Hag blijft voorzichtig met Ziyech: 'Hij is niet top op dit moment'

Reacties

Vorige week zondag ging Hakim Ziyech tijdens de verloren topper tegen AZ nog zichtbaar ontevreden naar de kant, in Friesland was dat zaterdagavond niet het geval. Trainer Erik ten Hag had dan ook een goede reden om de spelmaker voortijdig naar de kant te halen tegen SC Heerenveen.

Ten Hag blijft voorzichtig met Ziyech: 'Hij is niet top op dit moment'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 3
Ajax
Ajax

'Ziyech heeft al weken last. Hij speelt ermee, maar hij is natuurlijk niet top op dit moment', vertelde Ten Hag zaterdagavond op zijn persconferentie na de verlossende zege in Friesland. 'Als het kan, zullen we hem sparen. Dat gaf hij zelf ook aan na de 3-0, dat het klaar was.'

Ziyech miste dit kalenderjaar jaar noodgedwongen al enkele wedstrijden door een kuitblessure. Gezien de moeizame periode die Ajax doormaakt, kon Ten Hag het zich echter niet veroorloven de 26-jarige linkspoot rustig te brengen. Als de kans er is, geeft hij zijn creatieveling rust.

Wat dat betreft zal het Ajax goed uitkomen dat er nu een week tussen de volgende wedstrijd van aankomende zondag tegen FC Twente zit. Ook Daley Blind en Quincy Promes hebben hun topvorm na hun wekenlange afwezigheid door fysieke ongemakken immers nog niet terug.

Om het seizoen na de uitschakeling in KNVB-bekertoernooi en de Europa League toch nog een succes te laten worden, moet Ajax de landstitel prolongeren. De komende weken wachten in dat opzicht cruciale duels met De Klassieker op 22 maart in De Kuip en het inhaalduel met FC Utrecht op 9 april.

Promes over band met Ziyech: 'Iedereen verwacht dat we kunnen toveren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.