Vurige Tadic neemt Ajax bij de hand tegen Heerenveen

Reacties

Ajax heeft zaterdag tegen SC Heerenveen een zeer welkome zege geboekt in de Eredivisie. De geplaagde Amsterdammers zetten in de tweede helft aan in Friesland, waardoor de zege in korte tijd werd veiliggesteld. Ajax heroverde daardoor op doelsaldo de koppositie in de Eredivisie op AZ.

Vurige Tadic neemt Ajax bij de hand tegen Heerenveen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 3
Ajax
Ajax

De ploeg van trainer Erik ten Hag belandde de afgelopen weken met de week dieper in een crisis. In kort tijdsbestek werd Ajax op twee fronten uitgeschakeld; door Getafe in Europa en eerder deze week door FC Utrecht in het bekertoernooi (2-0). Ten Hag verraste voorafgaand aan het duel met Heerenveen door centraal achterin te kiezen voor debutant Jurriën Timber. Edson Álvarez en Perr Schuurs zaten op de bank.

Ajax was van tevoren gewaarschuwd voor Chidera Ejuke, de rappe dribbelaar van Heerenveen die tevens de clubtopscorer van de Friezen is. De Nigeriaan zorgde in de eerste helft ook meermaals voor gevaar op een manier waarop Ajax tegen Utrecht onderuit ging. Heerenveen gaf de ballen diep op Ejuke om de ruimte achter de laatste linie te benutten. Het eerste gevaar was er na twintig minuten toen Ejuke Daley Blind te kijk zette en op het doel af ging. Timber had geen antwoord, maar Andre Onana bracht wel redding. Aan de andere kant stuitten Dusan Tadic en Lassina Traoré op doelman Filip Bednarek.

Heerenveen maakte het Ajax lastig en kort na de twee Amsterdamse kansen kreeg de thuisploeg twee uitgelezen mogelijkheden op de 1-0. Ejuke schoot vanuit de tegenstoot via Onana voorlangs en gaf even later af op Alen Halilovic. De Kroaat had de bal voor het intikken, maar tikte de bal met zijn ene voet tegen zijn andere voet aan, waardoor die niet in het doel rolde, maar naast. Daarvoor viel op hoe Tadic ruzie maakte met Dest. De aanvoerder van Ajax was niet blij met het optreden van de rechtsback en liet dat in duidelijke bewoordingen én gebaren weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Binnen zes minuten stond het 0-3. Het begon bij Donny van de Beek en Dest die combineerden. Van de Beek benutte de ruimte op het middenveld en gaf een steekpass op Tadic. Hicham Faik zat er met een been tussen, maar daardoor kreeg de Serviër de bal juist voor zijn voeten. Binnentikken was toen een koud kunstje. Tadic zorgde daarna ook voor 0-2. Uit een hoekschop van Hakim Ziyech schoot Nicolás Tagliafico en gaf Tadic bij de tweede paal het laatste zetje.

De derde goal van Ajax had eigenlijk op naam van Traoré moeten komen, maar de spits faalde oog in oog met Bednarek. Tadic gaf de bal voor en de inzet van Traoré was houdbaar voor de doelman van Heerenveen. Klemmen lukte echter niet en Quincy Promes schoot vervolgens alsnog snoeihard via de lat raak. Pas daarna deed Heerenveen iets terug. Mitchell van Bergen zette Timber en Dest te kijk en krulde de bal met rechts achter Onana: 1-3. De zege van Ajax kwam niet meer in gevaar en de 1-4 van Tagliafico werd zelfs nog afgekeurd wegens buitenspel van Van de Beek.

Zo boekte Ajax weer eens een overwinning. De Amsterdammers verloren vier van de laatste vijf duels en aan de zege op Getafe (2-1) had de ploeg uiteindelijk niets. In de Eredivisie ging Ajax onderuit tegen Heracles Almelo (1-0) en vorige week in de Johan Cruijff Arena tegen AZ (0-2). De Alkmaarders hebben net als Ajax 56 punten, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beter (+45 tegen +37).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.