Ten Hag bespreekt mogelijke Ajax-rentree van Vertonghen

Reacties

Ajax houdt de ontwikkelingen rond Jan Vertonghen van een afstand in de gaten. De 32-jarige verdediger staat nog tot het einde van dit seizoen onder contract bij Tottenham Hotspur en is niet meer verzekerd van een basisplaats in Londen.

Ten Hag bespreekt mogelijke Ajax-rentree van Vertonghen
© Pro Shots

Ajax-trainer Erik ten Hag was zondagavond te gast in het Ziggo-programma Rondo en werd daar gevraagd naar een eventuele comeback van Vertonghen naar Amsterdam. 'Jan heeft een verleden bij Ajax, natuurlijk volgen wij zijn situatie nadrukkelijk', reageerde Ten Hag. 'Maar je moet ook kijken naar de positie waarop iemand kan spelen. Als dat bij elkaar komt, de beschikbaarheid en de positie waarop iemand speelt, dan is hij een optie.'

Hoewel Vertonghen in april 33 jaar wordt, kijkt Ten Hag geen moment naar zijn leeftijd. 'Van een leeftijdsgrens is hier sowieso geen sprake. Als iemand goed genoeg is, maakt het niet uit hoe oud hij is', sprak de trainer van Ajax.

Vertonghen speelde drie jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding en zes seizoenen in het eerste elftal. In totaal kwam hij tot 220 optredens voor Ajax, met wie hij twee keer landskampioen werd en tweemaal de KNVB-Beker won. In de zomer van 2012 verkaste hij naar Tottenham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.