Telstar geeft AZ in laatste test veel stof tot nadenken

Reacties

AZ heeft nog huiswerk in de aanloop naar het duel met Viktoria Plzen in de strijd om een Champions League-ticket. Gelegenheidsopponent Telstar verraste in Alkmaar (1-1).

Telstar geeft AZ in laatste test veel stof tot nadenken
© Pro Shots

In de voorbereiding had AZ een gebrek aan schotkracht getoond. De Alkmaarders kwamen in vier oefenduels tot slechts twee doelpunten. Trainer Arne Slot wilde er niet te veel waarde aan hechten, ook om te voorkomen dat die improductiviteit te veel aandacht zou krijgen.

Toch kon AZ in de laatste test voor de confrontatie met Viktoria Plzen ongetwijfeld doelpunten gebruiken om met meer vertrouwen toe te kunnen werken naar het cruciale duel van woensdag. Na het op het laatste moment afgezegde oefenduel met Fortuna Sittard diende de ingelaste wedstrijd tegen Telstar dat doel.

Dat moest gebeuren zonder Calvin Stengs en Fredrik Midtsjø. De aanvaller heeft vanwege een spierblessure nog geen minuten gemaakt in de voorbereiding en werd tegen Telstar ook aan de kant gehouden. De middenvelder moest vanwege ziekte verstek laten gaan.

Zonder de twee vaste waardes kon de Eredivisionist de Eerstedivisionist er niet onder krijgen. Terwijl AZ er niet in slaagde via onder andere Myron Boadu het overwicht uit te drukken in de score, sloeg Telstar in de veertigste minuut aan de andere kant wel toe. Benaissa Benamar gaf doelman Marco Bizot het nakijken.

Na rust was het beeld onveranderd. AZ domineerde maar zonder het gewenste resultaat in het eerste half uur van de tweede helft. Telstar moest een kwartier voor tijd wel de gelijkmaker incasseren. Na een overtreding op Oussama Idrissi mocht Teun Koopmeiners aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder faalde niet en voorkwam dat AZ de laatste test verloor. Invaller Tijjani Reijnders kreeg nog een uitgelezen kans de Alkmaarders een positief gevoel te geven, maar hij schoot enkele meters van een leeg Telstar-doel over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.