Teleurstelling en trots bij Rangers na nieuwe dreun

Rangers FC-manager Giovanni van Bronckhorst is teleurgesteld na de 0-3 nederlaag van zijn ploeg tegen Napoli. Volgens de Nederlander had er meer in gezeten voor zijn ploeg.

Glasgow Rangers
0 - 3
Napoli
Napoli

Rangers hield 55 minuten zeer behoorlijk stand tegen Napoli, beide ploegen gingen redelijk gelijk op, totdat James Sands een rode kaart kreeg voor het naar de grond trekken van Matteo Politano. Napoli kreeg bovendien een strafschop, die nog wel tot tweemaal toe gemist werd. Toch kon Rangers het met tien man niet volhouden en in de slotfase liep Napoli zelfs nog uit naar 0-3.

'Ons optreden was heel erg goed, maar het resultaat is dat niet', begint Van Bronckhorst zijn analyse bij BT Sport. 'Ik denk niet dat wij een 0-3 nederlaag verdienden. Als je het wedstrijdbeeld bekijkt en ziet hoe we reageerden na vorige week... We zaten vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd en kregen een aantal grote kansen', blikt de trainer terug. 'Met tien tegen elf en een 0-1 achterstand, moet je risico's nemen. We zijn allemaal teleurgesteld, want met elf tegen elf zaten we echt goed in de wedstrijd', herhaalt Van Bronckhorst.

De trainer ging na het eindsignaal nog even verhaal halen bij arbiter Antonio Mateu Lahoz, die een flinke stempel op de wedstrijd drukte, toch wil hij achteraf niet natrappen naar de Spanjaard. 'Ik heb het rodekaartmoment nog niet goed teruggezien, maar ze checken tegenwoordig alles, dus we moeten maar vertrouwen op de VAR. Het was een moment waarop we niet goed omschakelden, wat ons uiteindelijk een strafschop en een rode kaart kost.'

Ondanks het beroerde resultaat, na de 4-0 bij Celtic en de 4-0 tegen Ajax de derde ruime nederlaag op rij, kreeg Rangers van de Schotse analytici wel complimenten. 'Na de wedstrijd in Amsterdam vorige week hing er een heel slechte sfeer rond de club, omdat ze zo makkelijk verslagen werden, zonder enig gevecht. Vanavond kunnen ze trots zijn op hun optreden', oordeelt voormalig Rangers-spits Steven Thompson.