Teleurstellend Duitsland niet langs Kameroen

Reacties

Duitsland weet opnieuw niet te imponeren in aanloop naar het WK in Brazilië. In Mönchengladbach kwam de ploeg van bondscoach Joahim Löw niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kameroen.

Teleurstellend Duitsland niet langs Kameroen

Het eerste oefenduel eindigde ook al teleurstellend. Tegen buurland Polen werd met 0-0 gelijk gespeeld. En dat terwijl Duitsland door menigeen wordt betiteld als kanshebber voor de eindzege in Zuid-Amerika. De laatste twee edities van het WK eindigden in de halve finale, waardoor de hoop op de zo geroemde lichting van Löw enorm is.

Maar dat Duitsland nog niet in goede doen is werd wel duidelijk tegen Kameroen. Op de openingsfase na was het vrij pover in het eerste uur. Sterker, Kameroen nam na de rust de leiding. En dat was niet eens onverdiend. Onder aanvoering van de ervaren spits Samuel Eto'o kwamen de Afrikanen er regelmatig zeer gevaarlijk uit. Na een uur was het raak. Doelman Roman Weidenfeller keerde in eerste instantie de inzet van Eto'o fraai. Alexandre Song reageerde alert op de redding van Weidenfeller en stelde Eto'o in staat de openingstreffer aan te tekenen.

Dat was voor Löw de druppel. De keuzeheer greep in en bracht Andre Schürrle en Lukas Podolski voor de tegenvallenden Mario Götze en Mesut Özil. Die wissels deden de Duisters duidelijk goed. Op aangeven van Jérôme Boateng maakte Thomas Müller al snel gelijk, terwijl Schürrle kort daarna de 2-1 voor zijn rekening nam. De 'valse spits' van Duitsland werd op maat bediend door Podolski. Ondanks de sterke comeback van Duitsland was het slotakkoord voor Kameroen. Op aangeven van Eyong Enoh bepaalde Eric Maxim Choupo-Moting de eindstand in het Borussia-Park: 2-2.

Duitsland oefent vrijdag 6 juni nog tegen Armenië alvorens het afreist naar Brazilië. Kameroen eindigt de oefenreeks met een vriendschappelijke interland tegen Moldavië. Tijdens de groepsfase van het WK is Kameroen ingedeeld met Brazilië, Kroatië en Mexico. Duitsland treft Ghana, Portugal en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.