Teleurstellend debuut Seedorf verzandt in schoppartij

Clarence Seedorf heeft een teleurstellende terugkeer beleefd in de Primera División. De 41-jarige trainer van Deportivo La Coruña debuteerde met een 0-1 nederlaag in het bij vlagen spijkerharde duel met Real Betis.

Seedorf koos voor een aanvallende samenstelling, met Zakaria Bakkali op de linkervleugel. De voormalig PSV'er speelde een hoofdrol in de eerste helft. De Belg raakte de paal met een knap geplaatst schot en leverde een messcherpe voorzet bij een grote kopkans voor Lucas Pérez, die tevergeefs claimde dat Jordi Amat met hands een goal voorkwam.

Daarnaast kwam Bakkali goed weg met geel bij een grove charge op Francis. Met name voor rust deelde de ploeg van Seedorf veel en hard uit, waardoor Depor van geluk mocht spreken dat het met elf man eindigde. Toch kon de thuisploeg niet voorkomen dat het bezoek uit Sevilla de score opende. Loren Morón, die vorige week tijdens zijn debuut al twee treffers maakte, tikte een lage voorzet simpel binnen.

Uit het niets was het matige Depor in de zeventigste minuut zeer dicht bij de gelijkmaker: de inzet van Florin Andone raakte de paal. Ook in de blessuretijd was de spits niet in staat om de 1-1 te produceren, waardoor Seedorf nul punten overhield aan zijn vuurdoop. Zijn elftal blijft steken op plek negentien. Die plaats betekent degradatie aan het einde van de rit.