Seedorf haalt groepsgevoel Depor aan in aanloop naar debuut

Reacties

Clarence Seedorf maakt maandagavond om negen uur zijn debuut als hoofdcoach van Deportivo La Coruña. In aanloop naar het duel met Real Betis wil de coach het groepsgevoel aanwakkeren bij zijn selectie.

Seedorf haalt groepsgevoel Depor aan in aanloop naar debuut

Een opvallende naam ontbreekt bij de eerste wedstrijdselectie van Seedorf. Guilherme, de speler die dit seizoen de meeste wedstrijden voor de ploeg speelde, is niet geselecteerd voor de wedstrijd omdat hij vanwege griep een training heeft gemist deze week. 

Seedorf wil bij Deportivo vooral het belang van het groepsgevoel aanhalen. 'Tot het eind van het seizoen telt alleen het 'wij' en niet het 'ik'. Er is geen tijd voor individuen. De groep is het belangrijkst. Van wat ik deze week heb gezien, verdient de groep de steun van de supporters. We hebben er allemaal vertrouwen in dat we de situatie kunnen veranderen.'

In de selectie van Seedorf zitten drie voormalig Eredivisie-spelers: Michael Krohn-Dehli (ex-RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Ajax), Zakaria Bakkali (PSV) en Przemyslaw Tyton (Roda JC en PSV). Laatsgenoemde is ook buiten de selectie gelaten.

Op het moment staat de ploeg negentiende in de Primera Division. Bij winst kan Depor qua punten op gelijke hoogte komen met Levante, dat momenteel op plek zeventien staat. Een positie die aan het eind van het seizoen handhaving zou betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.