Tegenvaller voor Marokkaans WK-bid: geen steun vanuit Zuid-Amerika

Reacties

De tien leden van de Zuid-Amerikaanse confederatie CONMEBOL hebben twee maanden voor de toekenning van het WK 2026 hun steun uitgesproken voor het gecombineerde bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Tegenvaller voor Marokkaans WK-bid: geen steun vanuit Zuid-Amerika

Het trio landen duelleert gezamenlijk met Marokko om de organisatie van het 23ste WK. 'We zijn de CONMEBOL dankbaar', meldt het bidcomité van de Verenigde Staten, Canada en Mexico in een verklaring. 'De steun borduurt voort op de toezeggingen van zes landen in maart. We kijken uit naar onze gesprekken met andere bonden en zullen hen wijzen op de economische zekerheden van ons bid.'

De bij de wereldvoetbalbond aangesloten bonden kennen de organisatie op 13 juni toe tijdens het 68ste FIFA-congres in Moskou. Dit gebeurt in het openbaar. Voorheen beslisten de leden van het uitvoerend comité achter gesloten deuren over de WK-gastheren, wat verhalen over corruptie in de hand werkte.

De vroege steun van landen aan een van de kandidaten is opvallend, want momenteel is de zogeheten '2026 Bid Evaluation Task Force' beide kandidaturen aan het analyseren, met onder meer bezoekjes aan de landen. De kandidaten krijgen op talloze vlakken scores toegekend. De CONMEBOL-landen wachten de uitkomst hiervan dus niet af.

Onlangs uitte Marokko zijn ongenoegen over enkele nieuwe eisen van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.