Infantino krijgt 'zeer interessant' verzoek tot vervroegde uitbreiding aantal WK-tickets

Reacties

Het deelnemersveld voor het WK in 2026 wordt opgetrokken naar 48 landen. Als het aan de Zuid-Amerikaanse bond ligt, wordt die uitbreiding al vier jaar eerder doorgevoerd. FIFA-president Gianni Infantino vindt het plan 'zeer interessant'.

Infantino krijgt 'zeer interessant' verzoek tot vervroegde uitbreiding aantal WK-tickets

'Omdat we groot denken, wil ik een door de tien landen van de CONMEBOL ondertekende brief aanbieden met het verzoek voor het WK in 2022 met 48 landen', zei Alejandro Domínguez over een open brief aan Infantino. De voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) heeft het officiële verzoek neergelegd bij de wereldvoetbalbond.

De FIFA heeft in januari besloten het deelnemersveld voor het WK in 2026 uit te breiden tot 48 landen om minder ontwikkelde voetballanden meer kans te geven het WK-podium te bestijgen. 'Voetbal is meer dan Europa en Zuid-Amerika, voetbal is van de hele wereld', zei Infantino toen over de uitbreiding van 32 naar 48 tickets voor het WK in Qatar. In reactie op het verzoek van de CONMEBOL sprak de FIFA-president van 'een zeer interessant idee'. 'We zullen moeten kijken of het haalbaar is. We moeten het serieus gaan bestuderen', aldus de Zwitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.