Tchouaméni voor 'tachtig tot honderd miljoen euro' op weg naar Madrid

Reacties

De toekomst van Aurélien Tchouaméni ligt bij Real Madrid. Volgens diverse internationale media heeft De Koninklijke overeenstemming bereikt met AS Monaco over een transfersom, waardoor de 22-jarige middenvelder op korte termijn een vijfjarig contract kan ondertekenen in Estadio Santiago Bernabéu.

Tchouaméni voor 'tachtig tot honderd miljoen euro' op weg naar Madrid
© Pro Shots

Tchouaméni bereikte in een eerder stadium al een akkoord over een contract. Alleen de clubs moesten het nog eens worden. Volgens journalist Fabrizio Romano betaalt Real een vaste transfersom van tachtig miljoen euro, die kan oplopen tot honderd miljoen. Een andere doorgaans goed ingevoerde bron, The Athletic, spreekt van een maximumbedrag dat de honderd miljoen euro zelfs overstijgt.

In de Ligue 1 groeide Tchouaméni als blikvanger bij AS Monaco uit tot een revelatie. Paris Saint-Germain had ook concrete belangstelling voor de achtvoudig international en wilde naar verluidt verder gaan dan Real. Tchouaméni werd ook begeerd door Liverpool, maar had zijn vizier gericht op Madrid. Voor de Spanjaarden is het zaak om de selectie langzaam maar zeker te verjongen met het oog op het afscheid van de gouden generatie met onder anderen Luka Modric (36), Toni Kroos (32) en Karim Benzema (34).

Het aantrekken van Tchouaméni past in het beleid van Real. De Spaanse kampioen zette de voorbije jaren nadrukkelijk in op de komst van toptalenten en had daar veel geld voor over. Zo werden Vinícius Júnior en Rodrygo op hun achttiende al binnengehaald en maakte met Eduardo Camavinga een andere Fransman vorig jaar al de overstap naar Estadio Santiago Bernabéu. Camavinga kwam voor iets meer dan dertig miljoen euro over van Stade Rennes en heeft een uitstekend debuutseizoen achter de rug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.