Boze Tapia ontkent uitspraken over dealtje met Falcao

Reacties

Renato Tapia heeft ontkend dat de spelers van Peru een dealtje hebben gesloten met die van Colombia. Het onderonsje van Falcao met enkele Peruviaanse tegenstanders in de slotfase van het WK-kwalificatieduel Peru - Colombia zorgde voor opwinding.

Boze Tapia ontkent uitspraken over dealtje met Falcao

Werden er afspraken gemaakt? Immers de gelijke stand was voor beide landen positief. En dus was niemand gebaat bij een verandering van de score. Tapia was een van de spelers met wie de Colombiaanse spits sprak. 'We waren geconcentreerd bezig met de wedstrijd. In de laatste vijf minuten werden we benaderd door de Colombianen', keek de Feyenoorder terug op het gesprekje. 'Ze wisten van de situatie op de andere velden. We hebben gedaan wat we moesten doen.'

'Ik sprak met Falcao en hij vertelde mij dat we beide door waren. Dus daar waren we gelukkig mee', aldus Tapia na afloop. Met het 1-1 gelijkspel plaatste Colombia zich rechtstreeks en verdiende Peru een plaats in de play-offs tegen Nieuw-Zeeland. Chili, dat op het moment van Falcao's gesprek met 3-0 achterstond tegen Brazilië, werd op basis van het doelsaldo het kind van de rekening.

Ontkenning
Na zijn uitspraken lag Tapia onder vuur, aangezien hij impliceerde dat er een akkoordje was tussen Peru en Colombia. 'Het is absoluut niet waar dat we een overeenkomst hadden met de spelers van Colombia. Iedere voetballer wil winnen', verklaart Tapia op Twitter.

Falcao was zich van geen kwaad bewust. 'We waren op de hoogte van de tussenstanden in de andere wedstrijden en ik wilde de Peruvianen daarover informeren', klonk het onschuldig uit zijn mond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.