Talentvolle Taabouni maakt promotie bij AZ

Reacties

Mohamed Taabouni sluit komende zomer definitief aan bij de eerste selectie van AZ. De achttienjarige middenvelder trainde het voorbije seizoen al volop mee bij de hoofdmacht, maar sluit nu ook officieel aan.

Talentvolle Taabouni maakt promotie bij AZ
© Pro Shots

Taabouni speelt al sinds 2013 in de jeugd van AZ en maakte eind 2018 bij de beloftenploeg zijn debuut in het betaald voetbal. Afgelopen zomer kroonde hij zich met Oranje Onder-17 tot Europees kampioen en in het najaar trok hij met datzelfde elftal naar Brazilië voor het WK, dat Oranje afsloot met een vierde plaats.

In december maakte Taabouni vervolgens zijn eerste minuten in de hoofdmacht van AZ. In de KNVB-bekerwedstrijd tegen Groene Ster viel hij een kwartier voor tijd in en een maandje later mocht hij ook met de ploeg van Arne Slot mee op trainingskamp naar het Spaanse Oliva.

Nu zet de aanvallende middenvelder annex buitenspeler dus een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. AZ ziet toekomst in Taabouni en heeft hem deze week laten weten dat hij komend seizoen definitief zal aansluiten bij de eerste selectie.

Mohamed Taabouni stelt zich voor in onze serie De Toekomst van Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.