Taabouni klopt op de deur: 'Ik wil hetzelfde pad bewandelen als Stengs en Boadu'

Reacties

Hij wacht nog op zijn competitiedebuut in het eerste van AZ, maar nu al staat Mohamed Taabouni te boek als een toptalent. De zeventienjarige middenvelder werd vorig jaar Europees kampioen met Oranje Onder-17, maakte vorige maand zijn officiële debuut in het bekerduel met Groene Ster (3-0) en mocht deze maand voor de derde keer met zijn club mee op trainingskamp.

Taabouni klopt op de deur: 'Ik wil hetzelfde pad bewandelen als Stengs en Boadu'
© Pro Shots

Taabouni probeerde zich in Spanje zo goed mogelijk te laten zien. 'Het voelt heel lekker om met de grote jongens mee te doen. Dat ik opnieuw mee mag op trainingskamp, zegt wel iets over het vertrouwen dat de club in mij heeft', zegt de middenvelder hoopvol in een interview met Voetbal International.

Zijn favoriete positie is die van aanvallende middenvelder, maar in het beloftenelftal van AZ doet hij vaak dienst als buitenspeler. Mocht hoofdtrainer Arne Slot hem op die plek willen uitproberen in het eerste, dan zal Taabouni niet aarzelen. 'Maar op de centrale positie kan ik vrijer bewegen, in een grotere ruimte. Daar kan ik veel in kwijt.

Mede door zijn sterke optredens op het EK Onder-17 kwam de buitenlandse belangstelling voor Taabouni al op gang. Het doet echter niets met hem. Zijn primaire doel is en blijft door te breken bij AZ, zegt hij. 'Hier voel ik me lekker en hier kan ik me goed ontwikkelen. Ik laat me niet zo snel gek maken. Ik wil hetzelfde pad bewandelen als Calvin Stengs en Myron Boadu. Zij konden op jonge leeftijd al naar andere clubs en kozen ervoor bij AZ te blijven. Dat motiveert mij het op dezelfde manier te doen.'

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO lees je meer over het trainingskamp van AZ in het Spaanse Oliva. Daarin spreken ook technisch directeur Max Huiberts en hoofdtrainer Arne Slot zich uit over de tweede seizoenshelft.

'AZ-pareltje Taabouni is technisch gezien van de buitencategorie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. Taabouni
Meer over M. Taabouni
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.