Tadic voorkomt nederlaag FC Twente tegen FC Inter

FC Twente is er in eigen huis niet in geslaagd om van FC Inter te winnen in de tweede voorronde van de Europa League. Dusan Tadic zorgde met een rake kopbal voor een gelijkspel (1-1).

Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer in De Grolsch Veste. FC Twente viel aan, terwijl FC Inter - getraind door Job Dragtsma - de Tukkers liet komen. Grote kansen leverde dat lang niet op. Pas in de negentiende minuut was de thuisclub dicht bij een treffer.

Babacar Diallo kon een inzet van Tadic maar ternauwernood van de doellijn halen. Kort daarna was Glynor Plet gevaarlijk, maar hij kopte net naast. Na ruim een half uur kwam FC Inter volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Een schot van Pim Bouwman, die in Nederland speelde voor NAC Breda, verdween schitterend in de kruising.

FC Twente ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest daar lang op wachten. In de 66ste minuut was het dan toch zover: Tadic kopte een voorzet van Roberto Rosales binnen. De ploeg van Steve McClaren bleef daarna aanvallen, maar wist niet meer te scoren. Joni Kauko was aan de andere kant nog het gevaarlijkst, maar Nikolay Mihaylov bracht knap redding op het schot.

Volgende week staat de return op het programma in Finland. FC Inter en FC Twente strijden dan in het Veritas Stadion om één ticket in de derde voorronde van de Europa League. Foto: VI Images