Tadic: 'Nu hebben spelers bij Ajax een groot contract, maar voor wat?'

Reacties

Het deed Dusan Tadic pijn om te zien hoe Ajax in de eerste helft van dit seizoen afgleed. De voormalig aanvoerder van de Amsterdamse club zag vorig seizoen de mentaliteit bij sommige spelers al veranderen.

Tadic: 'Nu hebben spelers bij Ajax een groot contract, maar voor wat?'
© Pro Shots

'Ik merkte steeds meer dat een mentaliteit de overhand nam waarbij spelers dachten: Oké, ik kom lekker naar Ajax en doe alles wel vanuit mijn comfortzone. Nee! Je kan niet bij Ajax spelen vanuit je comfortzone. Je moet de allerbeste willen zijn', vertelt de Serviër in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Tadic baalt dat het goede beleid van de jaren daarvoor plots verdween. 'De club had een koers, met goede mensen en een plan. Financieel kregen sommige spelers een groot contract. Maar zij maakten het waar en bouwden Ajax op. Nu hebben spelers een groot contract, maar voor wat? Om de club naar de afgrond te helpen? En die spelers weten niet wat Ajax werkelijk inhoudt. Totaal niet. Dat is triest.'

In de toekomst wil Tadic opnieuw aan spelers uitleggen hoe het is om bij Ajax te voetballen. 'Ooit zal ik trainer van Ajax zijn', zegt hij overtuigd. 'Het klopt dat ik in mijn hoofd al veel als een trainer denk, als aanvoerder heb ik dat ook altijd geprobeerd op een positieve manier te zijn. Je wil een link vormen tussen staf en spelers, op het veld en daarbuiten. Daarbij denk ik continu wat het beste voor het team is.'

De ex-aanvoerder van Ajax komt in de extra dikke kerstspecial van VI uitgebreid aan het woord over zijn droomclub. Een bijzonder interview met het boegbeeld van vervlogen Ajax-tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.