Tadic kijkt na moeizame Ajax-avond reikhalzend uit naar Benfica

Ajax werkte zaterdag met een overwinning op Willem II toe naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, maar gemakkelijk ging het allerminst in Tilburg. Dit doet weinig met het vertrouwen van aanvoerder Dusan Tadic: hij kijkt reikhalzend uit naar het duel van komende woensdag.

Willem II
Willem II
0 - 1
Ajax
Ajax

Ajax won in de groepsfase van de Champions League al zijn wedstrijden en neemt het in de achtste finale op tegen Benfica, dat vrijdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Boavista. 'Ik heb de wedstrijd van Benfica een beetje in de gaten gehouden', zei Tadic voor de camera van ESPN. 'Het is een goede tegenstander, bij de laatste zestien van de Champions League is het altijd moeilijk. Maar wij geloven in onze eigen kwaliteiten.'

Het duel met Willem II werd er een om snel te vergeten. 'In de eerste helft kwamen we niet veel in de problemen, maar het is moeilijk om het geduld te houden', analyseerde Tadic. 'We krijgen kansen, maar scoren niet. Dat is moeilijk. Maar we waren kalm en rustig en we wisten dat de goal vanzelf zou komen.' Tadic zelf leek in de tweede helft de score te openen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase maakte Jurriën Timber alsnog de 0-1.

Ajax gaat zich nu voorbereiden op het eerste duel met Benfica, dat woensdag wordt afgewerkt in Lissabon. De return in Amsterdam staat voor 15 maart op het programma.