Tadic en Koeman gaven de doorslag voor Djuricic

Reacties

Na een moeilijk eerste seizoen bij Benfica en rol op het tweede plan als huurling bij FSV Mainz 05 voelt de tijdelijke transfer naar Southampton voor Filip Djuricic als thuiskomen. De Servische technicus komt in het zuiden van Engeland bekende gezichten tegen.

Tadic en Koeman gaven de doorslag voor Djuricic

Vooral de hereniging met Dusan Tadic, zijn landgenoot en collega-international, zal Djuricic goed doen. In de tijd dat de twee aanvallende middenvelders voor respectievelijk FC Groningen en SC Heerenveen speelden, trokken ze ook al veel met elkaar op. 'Dusan is een van de redenen dat ik voor Southampton koos', zegt Djuricic dan ook op de clubwebsite van The Saints.

'Ik ken hem al zeven of acht jaar en we hebben met elkaar gespeeld bij de nationale ploeg, waar we uitstekend met elkaar overweg kunnen. Hij heeft me een aantal adviezen gegeven toen ik met hem sprak en hielp me om een beeld te krijgen van de club. Hij zei dat ik bij deze fantastische club de ruimte zal krijgen om mezelf te ontplooien.'

En dat zal Djuricic nodig hebben, want na zijn miljoenentransfer naar Benfica verdween de 23-jarige stilist steeds meer uit de picture. In Lissabon maakte hij aanvankelijk nog veel speelminuten, maar kwam hij naar mate het seizoen vorderde steeds minder in actie. Op huurbasis in Mainz wilde het eveneens niet vlotten met Djuricic, die woensdag kan debuteren tegen West Ham United.

Behalve Dusan Tadic komt Filip Djuricic bij Southampton nog veel meer ex-Eredivisie-spelers tegen. Zo is er Graziano Pellè (foto boven), maar ook Eljero Elia, Toby Alderweireld (ex-Ajax) en Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo). En natuurlijk Erwin Koeman, broer en assistent van Ronald Koeman.
Behalve Dusan Tadic komt Filip Djuricic bij Southampton nog veel meer ex-Eredivisie-spelers tegen. Zo is er Graziano Pellè (foto boven), maar ook Eljero Elia, Toby Alderweireld (ex-Ajax) en Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo). En natuurlijk Erwin Koeman, broer en assistent van Ronald Koeman.

Wat vooral opvalt is dat Djuricic in anderhalf jaar slechts twee keer scoorde, terwijl hij bij Heerenveen nog 26 doelpunten maakte in 111 officiële duels. Ook Ronald Koeman ondervond als trainer van Feyenoord aan den lijve hoe gevaarlijk de Cruijff van de Balkan kan zijn. 'Koeman kent me van de Nederlandse competitie, ik heb aardig wat goals tegen hem gemaakt', herinnert Djuricic zich.

Dat Koeman nu bij Southampton zit, gaf eveneens de doorslag. 'Ik weet hoe zijn teams speelden in de Eredivisie, dat vond ik aardig indrukwekkend. Als ze me op dat moment hadden gevraagd of ik voor Ajax, PSV of Feyenoord zou kiezen, had ik om die reden waarschijnlijk voor Feyenoord gekozen. Dus toen ik hoorde dat Southampton interesse in mij had, was erg ik blij.'

Djuricic twijfelt er niet aan dat hij in zijn loopbaan in het St. Mary's Stadium weer op de rit zal krijgen. 'Ik ben optimistisch gestemd. Ik geloof altijd in mezelf, ik denk dat ik mijn doelen hier zal bereiken. Engeland heeft de sterkste competitie ter wereld, ik ben erg tevreden dat ik daar nu deel van uitmaak. Ik volg de Premier League als sinds ik een kind ben, ik vind het geweldig om hier nu te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.