Tadic en co mogen één miljoen euro verdelen van dolblije Servische premier

Reacties

Premier Aleksandar Vucic van Servië was er zondagavond snel bij met zijn felicitaties voor de Servische nationale ploeg na de op slag legendarische zege op Portugal.

Tadic en co mogen één miljoen euro verdelen van dolblije Servische premier
© Pro Shots

'We zijn trots op jullie! Bedankt voor alles! Lang leve Servië!', schreef Vucic op Instagram na het veiligstellen van het WK-ticket door zijn landgenoten.

De premier probeerde de selectie in de aanloop naar het cruciale treffen extra te motiveren door een bonus van één miljoen euro ter beschikking te stellen. 'De regering laat hiermee zien hoe belangrijk wij het vinden dat jullie Portugal verslaan', zei Vucic. 'Dit bedrag mogen jullie verdelen bij een zege.'

Ghana
Dergelijke aanmoedigingspremies zijn natuurlijk niet zeldzaam in het voetbal. Het is voor de sfeer in de Servische selectie wel te hopen dat Vucic zijn belofte snel inlost, want de WK-historie is doorspekt met verhalen over te laat overgemaakte premies met alle negatieve gevolgen van dien.

Zeven jaar geleden dreigden de spelers van Ghana tijdens het WK zelfs de trainingen te boycotten omdat de regering hierbij in gebreke bleef. Uiteindelijk vloog er een vliegtuig met 1,8 miljoen dollar aan cash richting Brazilië om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Servië
Meer over Servië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.