Tadic laat Ivanovic achter zich en is nu recordinternational Servië

Reacties

Dusan Tadic (35) heeft maandagavond een bijzonder record in handen gekregen. De voormalig Ajacied kwam als invaller binnen de lijnen bij de oefeninterland tegen Cyprus en is daardoor nu alleen recordinternational van Servië.

Tadic laat Ivanovic achter zich en is nu recordinternational Servië
© Pro Shots
Cyprus
Cyprus
0 - 1
Servië
Servië

Servië won maandagavond met 0-1 van Cyprus door een goal van Sergej Milinkovic-Savic. De treffer viel al binnen tien minuten. Later miste Aleksandar Mitrovic nog een strafschop. Meteen na de rust kwam ook Tadic binnen de lijnen. Dat betekende dat hij voor de 106de keer in zijn loopbaan het shirt droeg van de hoofdmacht van Servië en daarmee is hij nu alleen recordhouder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tadic stond voor deze interland op gelijke hoogte met voormalig Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic, maar die is hij nu voorbij. De Servische aanvaller maakte in 2011 zijn debuut voor de nationale ploeg. Op dat moment speelde hij nog in het shirt van FC Groningen. Later kwam hij ook uit voor FC Twente, Southampton, Ajax en Fenerbahçe.

In de 106 interlands die Tadic speelde, was hij goed voor 22 treffers en 40 assists. Tadic speelde 34 oefeninterlands, 28 WK-kwalificatieduels, 23 EK-kwalificatiewedstrijden, kwam 15 keer uit in een Nations League-wedstrijd en speelde 6 duels op een WK.

Spelersprofiel

D. Tadić


Geboortedatum:
20 november 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Bačka Topola
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Fenerbahçe
Nationaal team:
Servië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.