Suslov wint prestigieuze prijs en komt in rijtje met Hamsik, Skriniar en Skrtel

Reacties

FC Groningen-speler Tomas Suslov is in Slowakije uitgeroepen tot talent van het jaar. Op het jaarlijkse voetbalgala ontving hij de Peter Dubovsky Award voor beste speler tot 21 jaar. Daarmee schaarde Suslov zich in een illuster rijtje.

Suslov wint prestigieuze prijs en komt in rijtje met Hamsik, Skriniar en Skrtel

Afgelopen zomer was negentienjarige Suslov de jongste speler in de EK-selectie van de Slowaken. Twee keer kwam hij in actie. Inmiddels staat de teller op negen interlands. Suslov verpulverde in de verkiezing Jakub Kadák (AS Trenčín), die minder dan een derde van de stemmen van de speler van FC Groningen kreeg.

De prijs voor spelers onder 21 jaar werd eerder gewonnen door een aantal illustere voorgangers. Onder andere Marek Hamsik, Milan Skriniar en Martin Skrtel kregen de eervolle onderscheiding toebedeeld. De award is vernoemd naar voormalig Real Madrid-speler Peter Dubovsky, die in 2000 overleed na een noodlottig ongeval.

Slowakije speelt deze interlandperiode twee oefenwedstrijden. Suslov en zijn ploeggenoten vliegen naar Scandinavië voor duels met Noorwegen en Finland. Voorlopig ligt de middenvelder nog vast bij FC Groningen. Onlangs verlengde hij namelijk zijn contract tot medio 2026.

Lees in onderstaand verhaal hoe groot de verwachtingen omtrent Tomas Suslov zijn in Slowakije:

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.