Suriname zit zonder bondscoach: contract Winter niet verlengd

Reacties

Aron Winter is niet langer de bondscoach van Suriname. Maandag is naar buiten gekomen dat het aflopende contract van de 56-jarige oud-international niet is verlengd.

Suriname zit zonder bondscoach: contract Winter niet verlengd
© Pro Shots

Winter was sinds september 2022 bondscoach van De Natio, aanvankelijk op interim-basis als opvolger van Stanley Menzo. In maart werd zijn aanstelling definitief, maar nog geen jaar later komt er een einde aan de samenwerking. Het bestuur van de Surinaamse voetbalbond (SVB) zou van mening zijn dat de doelstellingen niet zijn behaald. Suriname liep onder Winter plaatsing voor de Copa América mis, doordat het in de Nations League niet bij de eerste twee eindigde.

Het boterde volgens de berichtgeving in Suriname al langer niet tussen Winter en het bondsbestuur. Ook de vorige twee bondscoaches Menzo en Dean Gorré stoorden zich al aan het gebrek aan professionaliteit rond de nationale ploeg. Suriname zit in aanloop naar de start van de kwalificatiereeks voor het WK 2026 zo weer zonder bondscoach. Winter, eerder hoofdtrainer van Toronto FC en assistent van John van 't Schip (Griekenland) en Erik ten Hag (Ajax), heeft zijn handen weer vrij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.