Suriname kiest voor Winter als opvallende tussenpaus

Reacties

Aron Winter zal de komende interlandperiode ingaan als interim-bondscoach van Suriname. Dit meldt de voetbalbond van het land in een statement. Winter zal de honneurs waarnemen na het vertrek van Stanley Menzo.

Suriname kiest voor Winter als opvallende tussenpaus
© Pro Shots

Menzo verliet de Surinaamse bond na zeven maanden, omdat hij een niet te weigeren aanbieding uit China kreeg. Zo moest het land snel schakelen om voor september een opvolger te vinden, die is dus gevonden in Winter.

De 84-voudig international van het Nederlands elftal werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, hij was in het verleden actief als jeugdtrainer van Ajax en Nederland en assistent-trainer van Ajax en Griekenland, waar hij met John van 't Schip samenwerkte. De laatste keer dat hij als zelfstandig trainer voor een groep stond was vijf jaar geleden.

Suriname slaagde er vorig jaar niet in om zich te plaatsen voor het WK. Spelers als Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam en Sheraldo Becker bleken niet opgewassen tegen Canada in de WK-kwalificatieperiode.

Het genoemde viertal is opgenomen in de voorlopige selectie voor het oefenduel met Nicaragua, het debuut van Winter als bondscoach van Suriname.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.